A fost aprobat ajutorul de restructurare pentru CE Oltenia

2318

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda societăţii de energie electrică Complexul Energetic Oltenia SA un ajutor de restructurare în valoare de până la 2,66 miliarde euro (13,15 miliarde lei), anunţă Reprezentanţa CE în România.

Măsura va permite societăţii să îşi finanţeze planul de restructurare şi să îşi restabilească viabilitatea pe termen lung.

„Planul de restructurare prezentat de România şi ajutorul pentru sprijinirea acestuia vor asigura restabilirea viabilităţii pe termen lung a CE Oltenia fără a fi necesară continuarea acordării de ajutor de stat. Sprijinul public este însoţit de garanţii pentru a asigura că denaturările concurenţei care s-ar putea produce sunt reduse la minimum şi că măsurile vor sprijini obiectivele de decarbonizare ale UE, în concordanţă cu Pactul verde european”, a declarat vicepreşedinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenţei.

 

1 COMENTARIU

  1. Noi suntem prostii UE, numai la noi se închid minele în toată țara că vezi Doamne, poluează, dar la ei nu. Uitați-vă la nemți să vedeți cât din energia produsă e pe bază de cărbuni, vedeti chiar și la polonezi, francezi, etc, numai noi cădem de fraieri întotdeauna, dar nu din cauza celor din UE, din cauza noastră că suntem conduși de oameni foarte slab pregătiți la nivel de instituții. Aproape am ajuns vânduți, nu mai avem aproape nimic al nostru 100%.Copii nostrii vor fi doar cu numele romani, că țara peste câțiva ani, va aparține altora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here