A fi sau a nu fi pe podium

253

Energia Pandurii Târgu Jiu este în fața unui examen important, echipa antrenată de Liviu Andrieș având posibilitatea de a egala cea mai bună performanță înregistrată de echipă în Liga Națională, locul 3 obținut în urmă cu câteva sezoane, atunci când echipa era condusă de Vasile Stângă.

Trupa gorjeană pornește în play-off imediat după Sărbătorile Pascale, marți, pe 22 aprilie, fiind programat primul meci pe care Energia îl are programat cu Știința Dedeman Bacău. Formatul ales de federație pentru disputarea play-off-ului cuprinde acest prim tur, format din trei partide, prima pe terenul celei mai slab cotate, în acest caz la Târgu Jiu, și celelalte două pe terenul celeilalte echipe, faza a doua însemnând un minicampionat între cele trei echipe câștigătoare, pentru locurile 1-3, și altul între cele trei învinse, pentru stabilirea pozițiilor 4-6.
Energia și-a propus să înceapă seria de jocuri cu Știința Bacău cu dreptul pentru a putea visa la depășirea acestui adversar deosebit de valoros: „Ne așteaptă un meci destul de greu și de important. Nu e imposibil. Trebuie să strângem rândurile și să ne mobilizăm pentru a reuși o primă victorie aici, pe teren propriu, apoi vom vedea ce se va întâmpla la Bacău. Este foarte important să începem cu dreptul”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș. Acesta se va putea baza la meciul cu Bacăul pe aproape toți jucătorii, doar doi dintre ei rămân în continuare accidentați: „Din punctul de vedere al accidentaților au revenit unii dintre ei. Mai avem doar doi absenți, Liberț și Juzbasic. Sper ca până la jocul de marți să nu se mai accidenteze nimeni, să fie toți apți la acest meci”, a mai spus Andrieș.

Performanțele vor aduce prime
Obiectivul clar al Energiei este acela de a participa din toamnă într-o cupă europeană, iar acest lucru se poate obține terminând cel puțin pe locul patru. „Nu avem un obiectiv impus, ci unul pe care ni-l dorim, orice antrenor, orice jucător sunt convins că-și dorește să câștige cât mai multe jocuri și performanțe cât mai mari. Ne dorim să obținem un loc de cupă europeană”, a declarat antrenorul echipei gorjene.
Acesta a mărturisit că obținerea unui loc pe podium, care ar fi adusă de scoaterea din cursă a celor de la Bacău, va fi recompensată de conducerea clubului: „Dacă vom reuși să trecem de Bacău va fi o performanță destul de notabilă și băieții trebuie stimulați pentru acest lucru, iar președintele a promis o primă pentru acest lucru”, a mai spus Andrieș.

Șelaru – încrezător,  Asoltanei – optimist
Ca și conducerea clubului, și jucătorii pleacă la drum cu mari speranțe în ceea ce privește seria meciurilor cu Știința Bacău. Portarul Șelaru, fost jucător al băcăuanilor în prima parte a campionatului, știe foarte bine echipa adversă și este convins că Energia va avea meciuri extrem de grele în compania moldovenilor, dar șansele de calificare le consideră împărțite în mod egal înaintea primului meci: „Vom avea un meci extraordinar de dificil cu echipa din Bacău. Am arătat că îi putem învinge, dar nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de acea diferență de 10 goluri. Din punctul meu de vedere va fi de 100 de ori mai greu marți, dar eu cred că îi putem învinge și chiar și dacă vom pierde aici, mai sunt două mciuri la Bacău în care putem întoarce rezultatul. Îi cunosc mai bine decât mi-aș dori. Mi-aș dori o victorie aici și două egaluri acolo”, a declarat portarul gorjenilor.
Dacă Șelaru privește cu încredere meciurile cu Bacăul, colegul său, Asoltanei, este foarte optimist: „Este o echipă de învins. Am demonstrat-o și noi în campionat, au arătat-o și alte echipe. Am făcut meciuri foarte bune cu echipe bune, meciuri slabe cu echipe slabe. Eu cred că avem șanse bune și sper să le valorificăm”.
acatrinei„Întâlnim vicecampioana, o echipă foarte bună din campionatul nostru. Ne așteaptă trei meciuri foarte grele. Niciun meci nu seamănă cu altul, dar cred că plecăm cu șanse egale pentru accederea între primele trei. Important e să facem un rezultat bun acasă. Chiar dacă nu vom învinge aici, să nu plecăm cu garda jos pentru că putem întoarce rezultatul. Ideal ar fi să câștigăm primele două meciuri, să avem și timp de recuperare”, a declarat Florin Acatrinei, jucător Energia Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here