A debutat concursul de educaţie ecologică „Şcoala Zero Waste” ediţia 2018

482

237 de şcoli din 37 de judeţe şi din Bucureşti au fost selectate să participe la cea de-a şasea ediţie a competiţiei naţionale „Şcoala Zero Waste”. Concursul a debutat de ieri, 5 martie şi se va derula până pe data de 11 mai.

21.891 de elevi vor participa direct la acţiunile de educaţie ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul şcolilor participante, iar cei mai silitori elevi vor participa în luna august la o tabără de educaţie ecologică organizată de EcoStuff România, ”Zero Waste Summer Camp”. Judeţul cu cele mai multe şcoli înscrise este Vaslui, cu 18 şcoli, urmat de Iaşi şi Suceava cu câte 17 şcoli înscrise în competiţie.

„Şcoala Zero Waste” este un concurs naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă destinat tuturor şcolilor din învăţământul primar şi gimnazial din România. Noutatea ediţiei cu numărul VI o reprezintă împărţirea competiţiei în două secţiuni, clasele I-IV şi clasele V-VIII. Astfel, participanţii beneficiază de activităţi potrivite vârstei şi nivelului de cunoştinţe. Prin activităţile secţiunii clasele I-IV se doreşte ca și cei mici să prindă drag de natură, să înveţe s-o protejeze şi să înceapă să colecteze selectiv, pentru a forma o generaţie de tineri responsabili faţă de mediul înconjurător. Activităţile secţiunii clasele V-VIII îi îndeamnă pe participanţi să caute soluţii şi să le aplice pentru a limita cantitatea de deşeuri pe care o generează şi, mai mult, să-i determine şi pe ceilalţi din comunitate să le urmeze exemplu, prin mici proiecte şi acţiuni benefice mediului înconjurător şi comunităţii. „Şcoala Zero Waste 2018” aduce de două ori mai multe premii, câştigătorii fiecărei secţiuni putând primi table interactive, calculatoare, imprimante multifuncţionale, videoproiectoare şi ecrane de proiecţie, precum şi laptop-uri, tablete, biciclete şi multe alte premii surpriză. Zero Waste (Zero Deşeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viaţă al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refoloseşte resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, ameninţarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor şi animalelor dispare. Prin „Şcoala Zero Waste” organizatorii, EcoStuff România, îşi doresc să crească nivelul de educaţie în ceea ce priveşte acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipeşte, iar deşeurile sunt privite ca resurse.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.