A crescut numărul salvatorilor montani

147

Consilierii judeţeni au aprobat modificarea Organigramei, Statului de funcţii şi Regulamentului de organizare şi  funcţionare ale  Serviciului Public Judeţean SALVAMONT Gorj. Practic, un angajat al instituţiei a promovat de pe un post administrativ pe unul de salvator montan.

Serviciul Public Judeţean SALVAMONT Gorj are drept obiectiv principal coordonarea activităţii de prevenire a accidentelor montane şi de salvare în munţi şi în mediul subteran speologic al persoanelor accidentate şi al bolnavilor, precum şi activitatea de prevenire a accidentelor şi de salvare din mediul subteran speologic la nivelul judeţului Gorj.
În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean s-a votat modificarea Organigramei, Statului de funcţii şi Regulamentului de organizare şi funcţionare ale Serviciului Public Judeţean SALVAMONT Gorj. „Am reuşit să transformăm un post administrativ într-un post de salvator montan; deci acum vom avea mai mulţi oameni bine pregătiţi în această profesie. Ne bucură faptul că oameni care sunt alături de noi reuşesc să-şi definitiveze pregătirea în această profesie şi să devină salvatori montani cu acte în regulă şi, astfel, să putem asigura servicii de calitate. Avem 12 salvatori montani angajaţi şi cu bucurie pot să spun că inclusiv contabilul şef şi directorul instituţiei sunt salvatori montani profesionişti activi în cadrul echipelor şi alături de noi avem încă 18 salvatori voluntari, deci, în total avem o structură de 30 de salvatori”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Tot mai multe solicitări
Potrivit conducerii Salvamont Gorj, la nivelul judeţului nostru există tendinţa de creştere a numărului solicitărilor la care intervin salvamontiştii. „Facem faţă solicitărilor, dar tendinţa este de dezvoltare permanentă a turismului, oamenii sunt din ce în ce mai mulţi pe munte, activităţile economice se dezvoltă din ce în ce mai mult la munte şi acest lucru ne pune în situaţii din ce în ce mai multe numeric, anual, şi asta înseamnă că, la un moment dat, există posibilitatea să ne mărim structura de salvare montană fie pe parte de angajaţi fie pe parte de voluntari”, a subliniat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Din fericire, salvamontiştii gorjeni sunt foarte bine pregătiţi şi reuşesc să facă faţă tuturor solicitărilor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here