A crescut numărul persoanelor diagnosticate cu viroze și pneumonii

340
Woman Looking Concerned --- Image by © Royalty-Free/Corbis

Dacă în urmă cu o săptămână, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj raporta 1.388 de cazuri de viroze și pneumonii, acum s-a ajuns la 1.769, nu mai puțin de 144 de gorjeni necesitând internare întrucât prezentau forme  grave de viroză sau pneumonie. În următoarea perioadă se așteaptă tot o creștere a îmbolnăvirilor.

Condițiile meteo din ultima perioadă au favorizat creșterea semnificativă a numărului persoanelor diagnosticate cu viroză și penumonii. Astfel, 1.170 de gorjeni au fost diagnosticați cu viroze și 599 cu pneumonie, nu  mai puțin de 144 de persoane necesitând internare.
Întrucât meteorologii anunță o creștere a temperaturilor, urmată de apariția precipitațiilor, medicii se așteaptă ca în următoarele zile să crească și mai mult numărul persoanelor diagnosticate cu viroze și pneumonie.

Sfaturile specialiştilor pentru evitarea îmbolnăvirilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here