A crescut numărul persoanelor diagnosticate cu viroze și pneumonie

423

În ultima săptămână, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, 1174 de persoane au fost diagnosticate cu viroze și 601 cu pneumonie. Medicii se așteaptă ca în următoarea perioadă să crească numărul îmbolnăvirilor, dat fiind faptul că se anunță o perioadă cu temperaturi foarte scăzute.

Răceala, cum este cunosccută în popor, sau viroza respiratorie – în termeni medicali – este o boală infecțioasă virală a căii respiratorii superioare ce afectează îndeosebi zona nazală. În popor i se spune răceală. Simptomele care apar pot include tuse, dureri la nivelul gâtului, secreții nazale și senzația de strănut. Uneori este prezentă și febra, care în mod obișnuit dispare în decurs de cel mult 7-10 zile. Cu toate acestea, unele simptome pot continua să persiste până la trei săptămâni.
Pneumonia reprezintă infecţia ţesutului pulmonar, cauzată, în principal, de bacterii, virusuri, fungi şi paraziţi.

1775 de îmbolnăviri, într-o săptămână
Aproape 1.800 de persoane s-au îmbolnăvit în ultimele zile. „În ultima săptămână au fost raportate 1174 de cazuri de viroză, 39 de persoane fiind internate și 601 cazuri de pneumonie, 112 bolnavi necesitând internare”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here