A crescut numărul bolnavilor psihic

327

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, la finele trimestrului III al anului în curs, la nivelul judeţului nostru erau în evidenţă 8.308 persoane cu boli psihice, din care 78 fiind diagnosticaţi în trimestrul menţionat. Astfel, peste 2,43% din populaţia Gorjului suferă de afecţiuni de natură psihică. 75 dintre bolnavi sunt periculoşi.

Statistic vorbind, tot mai mulţi gorjeni sunt diagnosticaţi cu boli psihice. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică susţin că principalul factor al acestui fenomen îl reprezintă stresul. „Stresul, problemele zilnice fac să apară astfel de probleme. Este bine ca oamenii să se adreseze specialistului dacă apar tulburări de comportament pe care le poate vedea bolnavul, dar şi cei din jurul lor dacă observă că nu se mai comportă aşa cum trebuie şi se manifestă diferit”, explică Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Peste 2,43% din gorjeni, bolnavi psihic
Din cei 341.594 gorjeni, 8.308 sunt diagnosticaţi cu boli psihice, 78 fiind cazuri noi, intrate în evidenţă în trimestrul III al anului în curs. Mai grav decât atât este faptul că 75 dintre ei sunt periculoşi.
Spitalul Orăşenesc Turceni este unitatea medicală gorjeană unde se tratează bolnavii psihic cronici. La ora actuală, la acest spital, la Psihiatrie sunt internaţi 84 de pacienţi.
Din nefericire, acestea sunt doar datele prinse în statistici, în realitate, însă, numărul  persoanelor cu probleme psihice este, cu siguranţă, mai mare.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here