A crescut numărul beneficiarilor de lapte praf

371

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj distribuie lapte praf gratuit unui număr de 210 bebeluşi, cu zece mai mult decât în luna precedentă. Fiecare copil primeşte câte opt cutii cu lapte praf. Cei mai mulţi beneficiari sunt şi de această dată în Târgu-Jiu, la Motru şi la Rovinari.

Legislaţia actuală prevede că laptele praf este distribuit gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, beneficiază de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

Numărul beneficiarilor, în creştere
În luna ianuarie, la nivelul judeţului Gorj au fost 200 de beneficiari de lapte praf. În februarie, numărul acestora a crescut, ajungând la 210. „Pentru această lună avem un total de 210 copii care beneficiază de lapte praf gratuit. La Târgu-Jiu –sunt 36, la Rovinari 34, la Motru – 20, la Turceni – 21, la Țânțăreni 14 și la Văgiulești 11. Luna trecută am avut 200 de beneficiari”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Stocul de lapte praf al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj este asigurat astfel încât se vor putea onora solicitările din următoarele luni. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here