A condus fără permis mașina soţiei: Amândoi s-au ales cu dosar penal

458

Un bărbat de 39 de ani, din municipiul Petroşani, a fost depistat, vineri, de poliţiștii gorjeni, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Naţional 66, în Bumbeşti-Jiu, fără să aibă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule. “De asemenea, din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că autoturismul i-a fost încredinţat pentru conducere pe drumurile publice de soţia sa, care a precizat că nu ştia că soţul său nu posedă permis de conducere”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Motivul prezentat de proprietara mașinii nu a scăpat-o însă de dosar penal.
Atât conducătorul auto, cât și soţia sa sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi încredinţarea unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice.
Potrivit noului Cod Penal, cei care care încredinţează autoturismul unor persoane care nu au permis de conducere riscă aceeaşi pedeapsă cu a celor care au condus acea maşină fără a avea acest drept.
“Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive”, potrivit Noului Cod Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here