A comis zeci de jafuri în Franța. Gorjean arestat, pagubă uriașă!

968

Un bărbat de 29 de ani, din Târgu-Jiu, a fost arestat pentru 30 de zile și urmează să fie predat autorităților judiciare franceze. Mihai V. riscă 15 ani de închisoare pentru zecile de spargeri pe care le-a dat, în complicitate cu alți români, pe teritoriul Franței. În total, 40 de jafuri, prejudiciul fiind estimat la aproape 100.000 de euro.

Mai multe localități din Franța, în special departamentul L’Yonne, au fost ținta unui val de spargeri, în perioada mai 2017 – martie 2018, vizate fiind magazinele de scule electrice portabile și termice. Anchetatorii au stabilit că este vorba despre o bandă de hoți români.
Cei șapte infractori, între care și gorjeanul Mihai V., au comis nu mai puțin de 40 de jafuri.
Prejudiciul total a fost estimat la circa 100.000 de euro.

Mandat european de arestare
La începutul acestei luni, bărbatul din Târgu-Jiu a fost reținut în baza unui mandat european de arestare și urmează să fie predat către autoritățile judiciare franceze. „Dispune predarea persoanei solicitate către autoritățile judiciare franceze, cu respectarea regulii specialității, prev. de art.115 din Legea nr. 302/2004. Dispune arestarea persoanei solicitate în vederea predării, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 04 mai 2019 până la data de 02 iunie 2019, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare. Definitivă”, a decis o instanță a Curții de Apel din Craiova.
Mihai V. este bănuit de comiterea a zeci de infracțiuni de furt, săvârșite în grup organizat, tentativă de furt și tăinuire. Pedeapsa maximă care se poate aplica pentru aceste infracțiuni este de 15 ani de închisoare.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here