A cerut revizuirea condamnării pentru evaziune fiscală. Stă mai bine de 6 ani după gratii!

1160

Un bărbat de 40 de ani, din cartierul târgujian Meteor, a cerut revizuirea hotărârii judecătorești în baza căreia a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare.
Ion Mihai a fost condamnat în trecut pentru mai multe infracțiuni de evaziune fiscală, iar anul trecut a primit o nouă sentință pentru aceeași infracțiune.
Pentru zece facturi fiscale fictive, bărbatul s-a ales cu 1 an și 8 luni de închisoare. La această perioadă s-au adăugat și celelalte pedepse, Mihai Ion urmând să execute, în total, 6 ani şi 8 luni închisoare.
Bărbatul se află încarcerat în Penitenciarul Târgu Jiu de la începutul anului 2019.
În motivarea cererii, târgujianul a solicitat să fie descontopită „pedeapsa rezultantă stabilită de instanța de judecată, care a motivat în considerente reținerea concursului și nu a formei continuate în ceea ce privește infracțiunile deduse judecății”, apreciind că hotărârea de condamnare este nelegală.
„În baza art. 38 alin.1-39 alin.1 lit. b C.pen. și art. 45 alin. 2 și alin.3 lit. a C.pen., au fost contopite pedepsele de 1 an și 8 luni închisoare și 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art.66 alin. 1 lit. a, b și g C.pen la care a fost condamnat inculpatul în prezenta cauză, cu pedepsele de 3 ani închisoare, 3 ani închisoare, 2 ani și 6 luni închisoare, 2 ani și 6 luni închisoare, 1 an și 4 luni închisoare și (…) în pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, la care adaugă o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv 3 ani și 8 luni, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani și 8 luni închisoare și 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a, b și g C.pen. (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice funcții publice; dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat; dreptul de a ocupa o funcție sau a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii)”, a decis Tribunalul Gorj. Instanța i-a respins „ca inadmisibilă” cererea de revizuire a condamnării, sentința pronunțată săptămâna trecută nefiind definitivă.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here