A cerut la instanţă să fie eutanasiat

214

PROTESTATARVirgil Bâgiu, gorjeanul calificat în etapa următoare a celui mai urmărit show tv al momentului, „Românii au talent”, a demonstrat ieri că ştie să facă spectacol nu doar pe scenă, atunci când îşi lasă asistenţa cu gura deschisă, ci şi în sala de judecată, unde magistraţilor nu le venea să creadă ceea ce aud.

Bărbatul s-a prezentat pentru nu se ştie a câta oară în faţa unui complet de magistraţi în care o reprezintă pe soţia sa, victimă a unui accident de muncă produs în urmă cu câţiva ani. Un tub de oxigen a căzut atunci dintr-o maşină pe picioarele acesteia, femeia alegându-se cu probleme de sănătate şi, după cum a spus ieri Bâgiu, cu o stare de deprimare continuă, generată de problemele financiare care au urmat evenimentului respectiv.

Bărbatul consideră că şoferul maşinii poartă responsabilitatea vătămării corporale a soţiei sale, numai că instanţa de fond a pronunţat o sentinţă cu suspendare faţă de acesta şi de aici şi nemulţumirea lui Virgil Bâgiu. Procesul s-a reluat în toamna anului trecut la Tribunalul Gorj şi după aproape 10 termene, Bâgiu consideră că va mai trece mult timp până când i se va face dreptate. De fapt, el este convins că nu i se va mai face dreptate niciodată, motiv pentru care ieri a depus în scris o cerere prin care solicită să fie eutanasiat, spre mirarea judecătorilor de caz, Şerban Şarapatin şi Dumitru Păsărin. Preşedintele completului chiar a întrebat dacă bărbatul care îşi reprezintă soţia în instanţă doreşte să facă presiuni asupra magistraţilor, toate discuţiile purtându-se în contextul în care la dosar este aşteptată o nouă expertiză, Bâgiu spunând că nu este de acord cum a fost aceasta realizată. „Au venit miercuri la faţa locului şi domnul expert a făcut ce a vrut, numai adevărul nu a încercat să-l afle. Mai bine ne omorâţi pe toţi domnule preşedinte că la ce să mai trăim?! Eutanasiaţi-ne”, a solicitat bărbatul. „Câinii au mai multe drepturi decât noi. Menţionez asta deoarece se face totul pentru împiedicarea aflării adevărului cu privire la accidentul suferit de soţia mea la data de 21.04.2006, când era salariată la Remat Gorj. Împiedicarea aflării adevărului a început de când nu s-a declarat accidentul la data producerii”, spune Bâgiu în hârtia pe care a înaintat-o şi preşedintelui Tribunalului Gorj şi în care precizează că toţi cei care s-au ocupat de acest caz au încercat, pe diferite căi, să o facă pe soţia sa din victimă în inculpat. Virgil Bâgiu a fost asigurat, în cele din urmă, de magistraţii de caz că expertiza de care se temă reprezintă doar o probă la dosar de care ei pot sau nu să ţină cont atunci când vor pronunţa o decizie.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here