A cerut eliberarea condiţionată!

500

Sorin Popescu, fostul director al BCR Novaci, condamnat în anul 2014, pentru acordarea de credite bancare în mod ilegal, afaceri care ar fi fost derulate cu peste un deceniu în urmă, a insistat cu cererea de eliberare condiţionată. Bărbatul a fost adus în cătuşe, joi, la Tribunalul Gorj, după ce Judecătoria Târgu-Jiu i-a respins solicitarea, pe 6 iulie. Acesta a contestat decizia, însă nici a doua instanţă nu a fost de acord: “Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de petentul condamnat Popescu Sorin. Definitivă”. Sub privirile soţiei care s-a aflat în sala de judecată, Sorin Popescu a încercat să-l convingă pe magistratul de caz că există motive pentru care ar putea fi eliberat. “Consider ca netemeinică hotărârea instanţei cu privire la faptul că aş fi avut antecedente penale. Toate dosarele au acelaşi izvor. Fapta este una singură de abuz în serviciu. În mod greşit s-a spus că am antecedente penale. În mod neîntemeiat, instanţa a precizat că nu sunt pregătit pentru reinserţia socială”, a spus fostul director al Agenţiei Novaci din cadrul Sucursalei Gorj a BCR. Declaraţiile au fost întărite şi de avocatul său, care a precizat că, clientul său “a dat dovezi temeinice de îndreptare”. Procurul DNA, aflat în sală, a adus în discuţie şi faptul că bărbatul condamnat nu a muncit suficient în perioada petrecută în penitenciar, iar apărătorul acestuia a luat cuvântul, solicitând să se ţină cont de pregătirea sa şi de locurile de muncă oferite în penitenciar. “Am depus mai multe cereri să fiu scos la muncă. Nu am avut posibilitatea să ies la muncă. Sistemul nu a putut să-mi ofere loc de muncă, nu sunt nici afară, dar în penitenciar, conform studiilor mele şi stării mele de sănătate. În perioada 2005-2014 am fost obligat să nu plec din ţară, am respectat toate obligaţiile”, a mai precizat Sorin Popescu, însă judecătorul i-a respins contestaţia.
Acesta poate să depună o nouă solicitare de eliberare condiţionată, la Judecătoria Târgu-Jiu, la sfârşitul acestei luni.
Bărbatul a primit în 2014 o pedeapsă de şase ani de închisoare, iar în 2015 a fost redusă la patru ani şi opt luni, conform Noului Cod Penal, pedeapsa fiind aplicată pentru că ar fi aprobat şi acordat în condiţii nelegale credite.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.