A băut tequila şi s-a urcat la volan. Şoferiţă condamnată!

698

O tânără de 27 de ani, din Turceni, care stă fără forme legale în Bucureşti, a fost condamnată la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru că s-a urcat băută la volan şi a lovit o maşină parcată pe o stradă din Capitală. Mai mult, instanţa i-a interzis şoferiţei să mai conducă timp de doi ani, pe toată durata termenului de supraveghere.

Evenimentul a avut loc în vara lui 2018, dar, imediat după Crăciun, Mihaela C. a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Pe 10 mai, tânăra din Gorj şi-a aflat pedeapsa.

A avariat o maşină parcată
Procurorii au reţinut că la data de 8 iulie 2018, în jurul orei 00.15, în timp ce conducea un autoturism Audi Q5, pe Șoseaua Nordului din Bucureşti, Mihaela a acroşat un autoturism ce era parcat regulamentar pe marginea carosabilului. Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au testat-o pentru alcool şi au decis să o ducă la spital, pentru stabilirea alcoolemiei. Conform buletinului de analiză toxicologică, Mihaela avea în sânge o alcoolemie de 1,30 g‰ (prima probă, recoltată la ora 01:15), respectiv 1,05g‰ (a doua probă, recoltată la ora 02:15).
Tânăra a recunoscut că în acea seară a consumat 120 ml de tequila şi a mâncat doar o felie de pizza.
Ea a spus că s-a urcat la volanul Audi Q5 cu intenţia de a-l parca regulamentar, însă, pe fondul unei manevre defectuoase, a acroşat un autoturism care era parcat pe respectiva stradă. Cele două maşini au fost avariate.

Interzis la volan
Pe parcursul procesului penal, Mihaela C. a adoptat o atitudine sinceră şi cooperantă, asumându-şi fără rezerve responsabilitatea celor întâmplate. Tânăra a solicitat ca judecata să aibă loc conform procedurii simplificate, ceea ce înseamnă că a beneficiat de o reducere a pedepsei cu o treime.
Ținând cont că fapta gorjencei prezintă pericol public ce nu poate fi ignorat, instanţa a decis ca Mihaela să fie condamnată la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 2 ani. În această perioadă, tânăra trebuie să respecte mai multe interdicţii, între care să nu se mai urce la volan. Sentinţa Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti nu este definitivă, şoferiţa trebuind să achite şi 1.000 de lei, cheltuieli judiciare avansate de stat.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here