A apărut “concediul spontan”!

724

Zilele de concediu spontane sunt din ce în ce mai întâlnite pe piața muncii, în ultima vreme, chiar și pe piața din România.

Este vorba despre zile de concediu acordate de companii pentru a compensa orele de muncă peste program, frecvente în perioada pandemiei. Acesta sunt considerate drept un cadou bine meritat de către angajați.

Specialiștii în resurse umane susține că aceste zile de concediu spontan pot duce chiar la o creștere a eficienței angajaților.

„Există discuţii la nivelul multinaţionalelor mai ales, dar şi al companiilor mari româneşti. Sunt unele domenii care efectiv sunt epuizante şi mulți dintre angajați au perioade în care aproape ajung la burnout. O zi liberă spontană sau două sau trei ca bonus sunt extrem de bine-venite”, susține Sorina Faier, specialist în HR.

Pe de altă parte, avocatul Costel Gîlcă spune că nu ar trebui să comparăm legislaţia din Statele Unite ale Americii cu cea europeană sau românească în ceea ce privește concediile spontane.

„Gândiţi-vă că în acest moment dăm un concediu fără plată la 3.000 de oameni timp de o lună. Vă daţi seama cât profit se face? Legislaţia din România şi nici cea de la nivel european nu permit aceste aşa numite concedii spontane”, explică avocatul.

Mai multe, aici: https://www.antena3.ro/actualitate/concediu-spontan-romania-605089.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here