Colegiul Tehnic nr. 2 se împrumută de la Consiliul Local – Proiect, pe datorie

433

nr 2Colegiul Tehnic Nr. 2 din Târgu-Jiu a primit, sub formă de împrumut, din partea Consiliului Local, nu mai puţin de 20 mii lei pentru un proiect numit „Stagiile de practică – investiţie pentru viitor”. Este vorba despre un program în urma căruia elevii claselor a XI-a şi a XII-a, de la profilul „resurse naturale”, vor putea trece mai uşor de la anii de şcoală la un eventual loc de muncă în domeniu.

Tinerii implicaţi în proiect sunt, de fapt, adolescenţi care vor să lucreze în legătură cu resursele naturale şi cu mediul înconjurător şi care au studiat acest lucru şi în şcoală. Oricum găsirea unui loc de muncă după terminarea studiilor este un scop din ce în ce mai greu de atins, cu atât mai mult în ceea ce priveşte acest domeniu. Astfel, elevii au putut afla, prin intermediul programului, care sunt paşii pe care trebuie să îi urmeze. Ion Botanciu, directorul Colegiului Tehnic nr. 2, din Târgu-Jiu, acolo unde se desfăşoară proiectul, a declarat că „obiectivul vizează facilitarea tranziţiei de la şcoală la locul de muncă a grupului ţintă, prin formarea de competenţe, respectiv abilităţi specifice domeniului, cerute de angajatori”.

Finanţare de sute de mii de lei

Proiectul a început din septembrie anul trecut, beneficiind de o prefinanţare pentru primul an de implementare, în total fiind vorba despre doi ani pe parcursul cărora se desfăşoară. Suma primită iniţial a fost de 46 448,15 lei, bani care, potrivit lui Botanciu, au fost folosiţi pentru achitarea unei părţi din achiziţiile necesare implementării proiectului. Anul acesta, în luna aprilie, a fost înaintată şi o cerere de rambursare care „în mod sigur va fi onorată dar, conform mecanismului de acordare a prefinalităţilor, se vor reţine 35% din valoarea rambursării”. Din cauza mecanismului de finanţare din cadrul proiectului, colegiul riscă să rămână, la acest nivel, fără bani astfel că a solicitat un împrumut de 20 de mii lei de la Consiliu Local, bani pe care îi va restitui integral ulterior. Unitatea şcolară va beneficia, în cadrul proiectului, de o finanţare nerambursabilă totală în valoare de peste 300 de mii de lei.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here