Restaurante şi magazine, controlate şi amendate

404

restaurantUn restaurant din municipiul Târgu-Jiu s-a ales cu suspendare temporară a activităţii, iar alte patru, precum şi mai multe magazine din judeţ au fost amendate. Totul a făcut parte dintr-o acţiune amplă de control a angajaţilor de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Inspectorii sanitari-veterinari gorjeni au aplicat săptămâna trecută o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii într-un restaurant din municipiul Târgu-Jiu. Astfel, patronii restaurantului au la dispoziţie 30 de zile pentru a remedia deficienţele găsite de oamenii legii.“Am decis suspendarea temporară a activităţii pentru neconformităţi în starea de igienă a spaţiilor, uşi din materiale absorbante, prezenţa mucegaiului şi absenţa monitorizărilor de temperatură în spaţiile cu frig”, a declarat Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj.

De asemenea, în urma altor peste o sută de controale, reprezentanţii instituţiei au aplicat un număr de 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.600 lei şi un avertisment. Sancţiunile s-au aplicat în patru restaurante din Târgu-Jiu, patru magazine din comuna Băleşti, două din Runcu, alte două din comuna Leleşti, un magazin din Polovragi, o brutărie din Motru. Totodată, a fost sancţionat şi un proprietar al unui mijloc auto, era neaprobat sanitar veterinar pentru transportul fructelor şi legumelor proaspete.

“Motivele sancţiunilor au fost manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, fără protecţie adecvată prin echipament, ustensile şi mănuşi de protecţie, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţiu neaprobat sanitar-veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.”

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here