Studenţii au ieşit din nou în stradă – Învăţământul universitar, „îngropat” la Târgu-Jiu

400

protest (4)Studenţii târgujieni au cerut demisia ministrului Funeriu iar „Moartea”, întruchipată de un student costumat, nu a purtat în spate o coasă ci chiar crucea învăţământului. Aceste lucruri s-au întâmplat ieri, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, tinerii studenţi strigându-şi nemulţumirile.

Studenţii prezenţi ieri în centrul municipiului au cerut ministrului Daniel Funeriu să încerce să trăiască măcar o săptămână cu bursa lunară a unui student. Tinerii au scandat diferite mesaje cum sunt „Cu banii noştri pe o lună, voi nu trăiţi o săptămână”, „Legea educaţiei, culmea aberaţiei”, „Dănuţ tre` să vadă, studenţii sunt în stradă”. „Noi strigăm că nu reuşesc să trăiască o săptămână cu banii noştri pe o lună dar eu sunt sigură că nu ar putea trăi nici măcar o zi. Mai ales acum când s-au decis să ne mai şi taie din ele”, a declarat Deborah Greculescu, secretar al Uniunii Studenţilor din România. De asemenea, pe o pancartă era scris, cu litere de o şchioapă „Demisia”, fiind vorba despre renunţarea la postul său a ministrului Daniel Funeriu.
Protest, apă de ploaie
protest (6)Studenţii târgujieni au gândit un protest mai special, un tânăr fiind îmbrăcat în moarte şi cărând peste tot o cruce pe care scria „învăţământul românesc”. „Eu îi aştept cu braţele deschise pe toţi. Toţi ajung la mine. Acum studenţii ajung mai repede. Noi credem că dacă se va continua aşa, vom îngropa învăţământul românesc studenţesc”, a spus „Moartea”. „Prezent” de asemenea între tineri, ministrul Daniel Funeriu, întruchipat de un student, a fost cel care a provocat tinerii să scandeze. Întrebat ce ar trebui să facă adevăratul ministru al învăţământului, studentul a declarat că dacă acesta ar încerca să îi înţeleagă, să nu le taie din burse şi să le accepte amendamentele la legea educaţiei, studenţii nu ar mai ieşi în stradă. Aceştia vor continua protestele ori de câte ori va fi nevoie, până când vor fi ascultaţi iar amendamentele pe care aceştia le au la legea educaţiei vor fi luate în seamă. Până atunci, însă, protestul de ieri a fost unul la fel de neluat în seamă ca cele anterioare şi asta pentru că nimeni din oficialităţi nu a ieşit să audă ce au tinerii de spus.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here