“Prietenii pompierilor” s-au întâlnit pe stadionul municipal

460

prietenii pompierilorFaza judeţeană a concursului şcolar „Prietenii pompierilor” şi-a desemnat ieri câştigătorii. Elevii de la mai multe unităţi şcolare s-au pregătit special pentru aceste probe, încercând să se claseze cât mai sus pe podium.

Concursul “Prietenii pompierilor” este organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi are loc, în fiecare an, pe stadionul municipal din Târgu-Jiu. La concursul din acest an, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Gorj, Cătălin Bejancu, s-au înscris nu mai puţin de 10 echipe. Acestea au participat la concurs pe categoriile feminin şi masculin. Copiii s-au pregătit temeinic pentru aceste probe, care sunt mai multe la număr prietenii pompierilor 2şi care necesită condiţie fizică foarte bună. “De câteva zile bune ne pregătim şi eu zic că am dat tot ce am avut mai bun”, a spus o concurentă. De partea cealaltă, unul dintre profesorii de sport, Ion Piluţă, a declarat că la unitatea şcolară pe care o reprezintă, acest concurs este deja o tradiţie.

Şcoala 4, câştigătoare la ambele categorii

Primul loc, la băieţi, a fost câştigat, în acest an, de echipa de la Şcoala Generală “Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu, care a acumulat 996 de puncte. Au urmat, pe podium, echipele de la Şcoala generală “Spiru Haret” şi Şcoala generală “Sfântul Nicolae”. La categoria fete, pe primele două locuri ale podiumului s-au menţinut reprezentantele aceloraşi şcoli ca şi la masculin.

prietenii pompierilor 3prietenii pompierilor 5Pe locul III, însă, a urcat echipajul de la Şcoala Generală “Gheorghe Tătărăscu”.

Elevii, care provin de la şcoli generale, au fost încurajaţi de colegii lor care s-au aflat în tribunele stadionului municipal şi care au scandat diferite lozinci şi au ţinut pumnii echipelor preferate.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here