Film documentar despre Brâncuşi, prezentat la Târgu-Jiu

429

vlcsnap-2010-05-20-16h46m07s133Horia Muntenuş a prezentat, la Târgu-Jiu, filmul documentar artistic “Un arbore la mijloc de lumi: Constantin Brâncuşi”. Evenimentul a avut loc la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, în prezenţa celor interesaţi despre viaţa Titanului de la Hobiţa.

Filmul documentar artistic realizat de Horia Muntenuş a obţinut premiul I pentru cel mai bun multiplicator de informaţie culturală europeană.

Este vorba despre un film despre marele sculptor Constantin Brâncuşi. Filmul a fost prezentat în sala de spectacol a Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu”.

horia muntenusLa proiecţie au participat mai mulţi oameni de cultură, primarul municipiului Târgu-Jiu Florin Cârciumaru, elevi şi studenţi.

Potrivit lui Horia Muntenuş, filmul a fost prezentat în mai multe oraşe din ţară. Totuşi cea mai importantă i s-a părut proiecţia de la Târgu-Jiu.

“Un arbore la mijloc de lumi: Constantin Brâncuşi” prezintă mai multe aspecte din viaţa marelui sculptor precum şi opera pe care acesta a dăruit-o târgujienilor. Pentru a reuşi să realizeze aşa cum a vrut acest film, Muntenuş a închiriat inclusiv un elicopter cu cei câţiva bani cu greu strânşi pentru a finanţa realizarea peliculei, elicopter din care a filmat imagini cu operele brâncuşiene din Târgu-Jiu.

D.C.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here