“Marfă” ilicită, confiscată de poliţiştii gorjeni

459

Comerţul ilegal este în floare. Diferitele bunuri achiziţionate la preţuri mai mici îi fac pe unii dintre cumpărători să nu mai întrebe de unde provin acestea ci doar să se bucure de chilipirul peste care au dat. „Vânzătorii” de ocazie, însă, nu au avut parte de prea mult noroc şi asta pentru că au dat nas în nas cu oamenii legii, care i-au luat la întrebări despre „marfă”.

Unul dintre cazuri este acela în care doi tineri din judeţul Ialomiţa au încercat să vândă două motofierăstraie locuitorilor din comunele Leleşti şi Runcu.

“În ziua de 18.05.2010, poliţiştii din comunele Leleşti şi Runcu, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii actelor de comerţ ilicit, ocazie cu care, pe raza satului Suseni, au identificat pe C. Sever, de 24 ani şi S. Marian, de 32 ani, ambii din comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, care ofereau spre vânzare două motofierăstraie, pentru care nu deţineau documente de provenienţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică.

Energizant transportat cu autoutilitara

Oamenii legii nu s-au oprit, însă, la această „pradă”. Ei l-au luat ca din oală pe Ion M., de 45 de ani, din Baia de Aramă, care transporta, într-o autoutilitară, 25 de PET-uri de energizante pentru care nu avea acte.

“În aceeaşi zi, poliţişti din cadrul Posturilor de Poliţie Leleşti şi Stăneşti, l-au depistat pe M. Ion, de 45 ani, din oraşul Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, care conducea o autoutilitară, pe DN 67D Leleşti, în care transporta 25 sticle tip PET, cu băutură energizantă. Conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile transportate”, a mai spus Tică.

Toate cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de o mie de lei fiecare, iar bunurile au fost confiscate.

Haine „de firmă”, pe tarabele din Motru

Şi produsele textile fac obiectul comerţului ilicit, poliţiştii din Motru descoperind marţi, la o societate comercială, mai multe astfel de produse care purtau însemnele unor mărci foarte cunoscute.

“Poliţiştii au identificat 55 produse de îmbrăcăminte care purtau însemne ale unor mărci de notorietate, a căror valoare a fost estimată la suma de 1 925 lei. Administratorul nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele comercializate”, a mai spus ofiţerul de presă al IPJ Gorj.

Îmbrăcămintea a fost confiscată şi, de asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru “comiterea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here