Podul de la Baia de Fier – Opt miliarde de lei vechi de la Consiliul Judeţean Gorj

393

2Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a inaugurat vineri o investiţie de amploare, pe raza localităţii Baia de Fier.

Este vorba despre un pod peste râul Galbenu, ce permite accesul spre Peştera Muierii, obiectiv turistic important. Investiţia a costat aproape 8 miliarde de lei vechi, lucrările fiind iniţiate în noiembrie anul trecut.

4Reprezentanţii autorităţilor judeţene dar şi cele locale din Baia de Fier au participat vineri la tăierea panglicii noii investiţii, finalizate destul de rapid. Beneficiarul investiţiei este Consiliul Judeţean Gorj, reprezentat, în acest caz, de Ion Călinoiu, cel care, alături de primarul localităţii Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, a şi inaugurat podul peste Galbenu. Constructorul a fost SC. Intreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj SA, contractul fiind semnat în vara 5anului trecut. Valoarea contactului este de aproape 8 miliarde de lei vechi, cu TVA inclus. Structura de traversare proiectată, peste râul Galbenu de pe raza comunei Baia de Fier, este amplasată pe drumul judeţean DJ 675C la km 42+000, asigurând legătura spre obiectivul turistic Peştera Muierii.

Aici au fost realizate apărări de maluri din gabioane, în zona podului şi s-a reamenajat albia. Podul este perpendicular pe firul pârâului Galbenu.

Avantajele noii construcţii

img124Potrivit edilului localităţii Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, avantajele noului pod sunt numeroase. În primul rând s-a redat în circulaţie accesul spre Peştera Muierii, apoi a crescut confortul şi siguranţa la traversarea pârâului Galbenu, s-a diminuat riscul de accidente, datorate defecţiunilor structurii podului şi a scăzut riscul de inundaţii. De asemenea, din punct de vedere al administraţiei locale, noua investiţie a determinat reducerea costurilor de întreţinere a podului şi s-au creat condiţii optime pentru accesul la peşteră.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here