Se întoarce roata – Contestaţia lui Gârbaciu a fost soluţionată favorabil

421

v garbaciuViorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu ar putea rămâne pe post.

Rezultatul contestaţiei pe care acesta a depus-o la sediul Consiliului Judeţean Gorj este în favoarea sa, nota pe care a primit-o fiind cu un punct şi jumătate mai mare.

Deşi a candidat singur pentru postul de director al şcolii, Viorel Gârbaciu nu a trecut de proba de proiect de management. Acesta a obţinut nota 6,61 de la prima comisie de evaluare, notă care nu i-a permis participarea la interviu. Omul de cultură a depus o contestaţie cerând reevaluarea lucrării sale dar şi a directorului Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Aceasta din urmă a fost respinsă, însă pentru prima a fost organizată o comisie de contestaţie care a reevaluat dosarul. „Într-un fel ies întărit din această întâmplare urâtă. Nu pot să vă spun prin ce am trecut şi cât de umilit m-am simţit. Nota de acum este mai mare cu mai bine de un punct şi jumătate şi se apropie de nota pe care credeam eu că o voi lua. Nu am zis că proiectul meu este perfect, dar în niciun caz nu meritam această umilinţă”, a declarat Gârbaciu.
Gârbaciu aşteaptă măsuri din partea Consiliului Judeţean
Nota dată de a doua comisie de evaluare, în urma contestaţiei, este puţin peste opt şi a fost postată pe site-ul Consiliului Judeţean Gorj. Gârbaciu spune, însă, că nu a fost încă anunţat oficial. „Oficial încă nu am primit nimic. Am înţeles că au afişat nota pe site dar aştept să mă anunţe oficial. Nu ştiu încă ce va urma. Aştept să mă anunţe în scris şi apoi probabil voi susţine proba de interviu”, a mai spus directorul Şcolii Populare de Artă. Nota primită acum îi dă posibilitatea omului de cultură să participe la proba de interviu, care va avea loc în scurt timp. Omul de cultură crede că ceea ce s-a întâmplat cu evaluarea proiectului său de management pune o pată pe faţa instituţiei Consiliului Judeţean şi că vinovaţii ar trebui traşi la răspundere. „Aştept totuşi de la conducerea Consiliului Judeţean Gorj să ia o măsură. A fost mânjit şi tras în mocirlă inclusiv numele lor. Nu pot ascunde la nesfârşit gunoiul sub preş”, este de părere omul de cultură. Gârbaciu nu este singurul care şi-a dorit şefia Şcolii Populare de Artă dar numai el a putut candida pentru acest post, contracandidata sa, Emilia Drăgotoiu Nanu neîmplinind anumite condiţii.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here