Aprilie 2010 – Primul traseu de rafting pe Jiu

429

DSC_0443Sezonul de rafting a fost deschis ieri, pe Defileul Jiului. Nici măcar vremea destul de închisă nu a speriat pasionaţii de senzaţii tari, unii dintre ei fiind la prima experienţă de acest gen.

Participanţii nu au ţinut cont de ploaia deasă, nici de temperatura care nu a depăşit 10 grade.

Traseul parcurs are o lungime de 12 kilometri, o diferenţă de nivel dintre punctul de plecare şi cel de sosire de 200 de metri şi un grad de dificultate între II şi IV. În DSC_0437cele trei bărci care au luat startul s-au aflat, pe lângă experimentaţii reprezentanţi ai Serviciului Salvamont, şi reprezentanţi ai presei precum şi câţiva membri ai echipei de handbal „Energia” Rovinari. O parte dintre ei s-au aflat la prima experienţă de acest gen, totuşi, în opinia specialiştilor, s-au descurcat foarte bine. „Toţi s-au descurcat, bărcile au ajuns cu bine la final, nu s-a răsturnat nimeni. Acest lucru este cel mai important. Acum operatorii de turism pot să ştie că traseul este unul bun şi că s-a dat startul pe acest an”, a spus Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj.
DSC_0432Cel mai bun loc din ţară
Deşi termometrele au arătat mai puţin de 10 grade Celsius, odată urcaţi în barcă participanţii nu au mai simţit frigul. Sângele care le pompa în vene era mai puternic decât apa care îi izbea în faţă la fiecare val mai puternic şi decât senzaţia pe careo aveau odată intraţi într-un mic vârtej. Viteza pe care o prindeau uneori bărcile făceau participanţii să zboare pe lângă stânci sau să simtă cursul, DSC_0381uneori lin, al apei. „Este pentru prima dată când mă dau şi sigur o să mai vin. Apa nu a fost atât de rece iar vremea, deşi a fost cam închisă, a fost ok”, a povestit şi un membru al echipei de handbal „Energia” Rovinari. Defileul Jiului este cel mai bun loc din ţară pentru acest sport, acolo mergând pasionaţi din toată ţara. Sezonul a fost deschis ieri şi traseul va fi practicabil până la toamnă. Cei 12 kilometri pe care îi au de parcurs au atât porţiuni line, în care apa duce barca de una singură cât şi porţiuni învolburate în care adrenalina este simţită la maxim, gradul IV de dificultate fiind cel mai mare grad admis în raftingul de agrement.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here