Drăgan a făcut puşcărie la Gorj înainte de a comite crima de la Craiova

381
115323mareTânărul din Craiova care a omorât în bătaie un bătrân pe motiv că acesta traversa prea încet strada a fost pentru zece zile în arestul Poliţiei Gorj. Gigi Cosmin Drăgan, de 22 de ani, a fost prins de poliţiştii gorjeni în noiembrie 2008 după ce, împreună cu alţi şase tineri din Craiova, veniseră la Târgu Jiu, unde au dat nu mai puţin de 13 spargeri din diferite autoturisme.

Trei indivizi, printre care şi Drăgan, au fost prinşi după ce poliţiştii au tras pe dreapta maşina lor pentru o verificare de rutină. Pe bancheta din spate erau mai multe detectoare radar şi un sistem GPS, care fuseseră furate cu puţin timp înainte.

Drăgan a fost pus în libertate în cele din urmă, alţi trei membri ai grupării rămânând în arest preventiv. La finalul procesului, în urmă cu un an, Judecătoria Târgu Jiu i-a condamnat pe aceştia la o pedeapsă de doi ani cu suspendare, recursurile şi celelalte căi de atac ale lor fiind respinse inclusiv la Curtea de Apel Craiova. Gigi Cosmin Drăgan a rămas, astfel, în libertate, iar la sfârşitul săptămânii trecute, chiar înainte de Paşti, a luat la bătaie un bătrân care traversa strada prin faţa maşinii sale. Bătrânul a decedat la scurt timp, iar Drăgan a fost reţinut de poliţiştii craioveni de abia după câteva zile de la producerea incidentului, pe numele tânărului fiind emis, în cele din urmă, mandat de reţinere pentru 29 de zile.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here