Când nu ai de lucru în Gorj, te descurci: Bucătar în Veneţia

432
Şi gorjenii fără posibilităţi materiale pot vedea Italia şi asta pentru că în această ţară, peste 500 de locuri de muncă sunt vacante. Cele mai multe dintre ele sunt chiar în oraşul iubirii, Veneţia.

Gorjenii care nu reuşesc să se angajeze în judeţul nostru sau, pur şi simplu, vor să simtă pe pielea lor mirajul de a trăi în altă ţară, pot aplica pentru un post în Italia. În această ţară sunt vacante peste 500 de astfel de posturi, majoritatea fiind pentru personal necalificat. Astfel, dacă vrei să trăieşti şi să munceşti, măcar pentru câteva luni, în destinaţia de vis a multor români, Veneţia, poţi depune un CV la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Potrivit purtătoarei de cuvânt a instituţiei, Ana Maria Niculescu, în oraşul iubirii te poţi angaja pe post de bucătar, recepţioner sau cameristă, pe un salariu între 800 şi o mie de euro. „Avem oferte pentru servicii, bucătar şi ajutor de bucătar-20 de posturi, spălător vase-90 de posturi, cameristă-150 de posturi, personal întreţinere-35 de posturi, ospătar-160 de posturi, portar-25 de posturi, personal recepţie-35 de posturi şi hamal-15 posturi. Contractele sunt pe sezonul estival, adică pentru 4-5 luni de zile”, a declarat Niculescu. Gorjenii care vor un astfel de loc de muncă vor avea parte de contracte pe perioadă determinată, iar selecţia va avea loc în Bucureşti la sfârşitul acestei luni.
Posturi pentru necalificaţi
Reprezentanţii AJOFM Gorj spun că se aşteaptă la o avalanşă de dosare, mai ales din cauza faptului că oferta locală este ca şi inexistentă. De asemnea, posturile vacante din Italia nu necesită calificare ci doar cunoaşterea cel puţin a limbii italiene. „Condiţiile de angajare sunt cunoştinţele de limba italiană şi reprezintă un avantaj cunoaşterea limbii engleze şi germane. Se oferă între 800 şi o mie de euro net pe lună, contractul fiind încheiat pe o perioadă determinată”, a mai spus Niculescu. Gorjul are, în prezent, aproape 18 000 de şomeri iar rata de şomaj este de aproximativ 12 procente. O bursă a locurilor de muncă va fi organizată la Târgu Jiu în data de 23 aprilie.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here