Expoziţie de Paşti, realizată de deţinuţi

402

expo detinuti (5)Câţiva deţinuţi din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu au demonstrat ieri că îşi pot petrece timpul de după gratii într-un mod util şi frumos, în acelaşi timp.

Aşa se face că aceştia au realizat mai multe lucrări artistice, care au fost reunite într-o expoziţie vernisată ieri, la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”.

Cei trei deţinuţi care au expus nu se află la prima activitate de acest gen. Artişti în devenire, în spatele gratiilor aceştia au avut parte de o mică pregătire în domeniu pentru ca, la rândul lor, să îţi poată învăţa colegii.
„Persoana care ne-a îndrumat pe noi se eliberează săptămâna viitoare şi am rămas noi să îi învăţăm şi pe alţii să facă ce facem noi”, a declarat un deţinut. Persoanele private de libertate au expus atât tablouri realizate din paie cât şi lucrări în săpun, pe teme pascale. Acestea au fost expuse în foaierul Bibliotecii Judeţene Gorj, partenerul Penitenciarului în astfel de acţiuni.
„Au talent”
Prezenţi la vernisaj au fost şi câţiva elevi de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu care, cu ochiul critic al celui care se instruieşte în domeniu şi deja nu mai este considerat profan, au apreciat lucrările persoanelor private de libertate. „Mi se par chiar interesante, au foarte mult talent. Nu am mai văzut lucrări realizate de deţinuţi până acum, este prima dată. M-au impresionat”, a spus o liceeană. Toate lucrările în săpun cât şi o parte dintre celelalte au temă pascală, deţinuţii declarând că lucrează aproximativ trei zile la un astfel de obiect, în funcţie de complexitatea formei.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here