Vicepreşedintele rromilor a recunoscut că a luat mită

384
Negrea Iorgu, fost consilier pe probleme ale rromilor în cadrul Primăriei Târgu-Jiu, şi-a recunoscut faptele de luare de mită pentru care a fost arestat preventiv în urmă cu aproape două luni.

El a fost audiat ieri de judecătorul care se ocupă de dosarul său, Iorgu menţionând că a luat banii care i-au fost oferiţi de cei care, ulterior, l-au denunţat la Direcţia Generală Anticorupţie. Bărbatul este şi vicepreşedinte al Uniunii Rromilor Creştini din România, el având posibilitatea să elibereze adeverinţe pentru doi tineri, un băiat şi o fată, care doreau să dea examen pentru a intra în structurile Poliţiei pe posturile rezervate rromilor.
Iorgu i-a povestit judecătorului că nu a cerut nici un ban şi că a primit 500 de euro, 4200 de lei şi încă 2000 de lei de la cei doi denunţători ai săi pentru că aşa au apreciat aceştia. Bărbatul a precizat că intenţiona chiar să restituie banii, dar nu a mai apucat pentru că a fost prins în flagrant de poliţişti luând încă 2000 de lei.
El a fost denunţat pentru că le promisese celor doi denunţători că va interveni pe lângă ofiţeri din cadrul IPJ Gorj pentru a facilita câştigarea concursului de admitere în Poliţie a celor doi tineri. Reprezentantul rromilor este judecat în stare de arest preventiv pentru două infracţiuni de luare de mită.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here