Criza îşi spune dur cuvântul – Tâlhării şi furturi ca-n codru

398
Nu mai puţin de şapte gorjeni au fost prinşi în numai 24 de ore pentru infracţiuni de tâlhărie sau furt calificat. Aceştia au fost depistaţi de către poliţiştii gorjeni şi reţinuţi pentru 24 de ore, fiind prezentaţi, ulterior, unităţilor de parchet cu propuneri de arestare preventivă. Unii dintre ei se află acum după gratii, iar alţii sunt cercetaţi în stare de libertate.

Primii care au fost reţinuţi sunt trei tineri, dintre care doi minori, suspectaţi că ar fi tâlhărit un bătrân de 82 de ani din Albeni. Oamenii legii au fost anunţaţi de către fiul bătrânului despre faptul că acesta a fost tâlhărit noaptea. Evenimentul a avut loc puţin după miezul nopţii. Bătrânul a povestit faptul că a observat lumina aprinsă în mai multe camere ale locuinţei sale şi a mers să vadă ce se întâmplă. Pentru a putea fugi, unul dintre făptaşi l-a lovit pe octogenar, suma de care acesta a fost “uşurat” fiind de 40 de lei, alături de alte bunuri. În urma cercetărilor, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Daniel Tică, “Urmare a activităţilor de cercetare complexe derulate de către echipa operativă constituită din poliţişti din cadrul IPJ Gorj şi Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti, suspecţii au fost identificaţi ca fiind C.C., de 23 ani, din comuna Crasna, minora B.E.A., de 16 ani, din comuna Bengeşti-Ciocadia şi minorul B.C., de 15 ani, din comuna Albeni”.
Bunurile, recuperate
În timpul desfăşurării anchetei, oamenii legii au reuşit să recupereze bunurile sustrase de aceştia, care s-au dovedit a fi în valoare de 700 lei. Tânărul de 23 de ani şi minora au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, iar minorul de 15 ani a fost introdus în Centrul de Primire Minori Târgu-Jiu, fiind lipsit de supraveghere familială. Cei doi reţinuţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, cu propunere de arestare preventivă. Ulterior şi celălalt minor a fost prezentat Parchetului, pentru că, în urma unei expertize, a fost stabilit faptul că are discernământ şi poate răspunde în faţa legii. Instanţa a hotărât ca cei doi minori să primească mandate de arestare preventivă pentru 11 zile în timp ce prietenul lor mai mare va sta 29 de zile după gratii, pe parcursul cercetărilor.
Şi-au “furat” vecinul
Tot pentru tâlhărie au mai fost reţinuţi şi alţi doi tineri, de data aceasta din Teleşti. Aceştia sunt cercetaţi pentru tâlhărirea unui consătean de 45 de ani. Acesta, câteva ore mai târziu, a mers la poliţia din localitate şi a povestit faptul că, cu o seară înainte, a fost deposedat prin violenţă, de o sumă de bani. Potrivit ofiţerului de presă al IPJ Gorj, „Partea vătămată a relatat poliţiştilor că după ce a consumat băuturi alcoolice într-un bar din satul Buduhala, a plecat spre domiciliu, iar în apropierea locuinţei, a fost acostat de doi necunoscuţi care, prin violenţă, l-au deposedat de suma de 300 euro şi 300 lei”. Poliţiştii târgujieni şi cei din Teleşti au realizat cercetări în acest caz, stabilind că suspecţi sunt doi tineri din comună, în vârstă de 20 şi, respectiv, 18 ani. Pe parcursul anchetei, banii au fost recuperaţi şi înapoiaţi victimei. Cei doi tineri suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi, ulterior, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, pe numele lor fiind emise mandate de arestare pentru 29 de zile.
Se “alimenta” cu ţigări
Ţigările par să fie, în continuare, o ispită pentru gorjeni şi nu numai. Cei care sunt atraşi ca muştele de acestea sunt, însă, cei cu mâna “mai lungă”. O astfel de persoană s-a dovedit a fi un târgujian în vârstă de 24 de ani. Tânărul a fost descoperit în apropierea unui magazin la care se declanşase alarma şi în care existau semne clare de intrare prin efracţie. Bărbatul ascundea sub haină mai multe pachete de ţigări pe care le furase din respectiva unitate comercială. Văzând că oamenii legii se apropie de el, târgujianul a încercat să scape, luând-o la fugă, însă a fost prins şi reţinut. În urma cercetărilor, oamenii legii au ajuns la concluzia că aceasta nu era prima „ispravă” a tânărului, care mai furase, din acelaşi magazin, în mai multe rânduri, tot pachete de ţigări şi diferite sume de bani. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat apoi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă, pentru furt.
I-au furat centrala termică
Alţi doi tineri târgujieni au ajuns în atenţia oamenilor legii după ce s-a stabilit că aceştia sunt posibilii făptaşi în cazul unui furt din locuinţă. Evenimentul se pare că a avut loc la data de 8 martie când cei doi, profitând de faptul că proprietarul unui imobil nu este acasă, fiind plecat din ţară, au intrat în casa acestuia, aflată în construcţie, de unde l-au “uşurat de mai multe bunuri şi anume o centrală termică, 11 calorifere, un boiler, un televizor alb–negru şi trei lustre. Paguba se ridică la circa cinci mii de lei. Din fericire, însă, toate aceste obiecte au fost recuperate în totalitate de la cei doi tineri în vârstă de 20 şi, respective, 21 de ani, din Târgu-Jiu. Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi Parchetului cu propuneri legale însă instanţa a decis ca aceştia să fie cercetaţi în stare de libertate.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here