Casa de amanet a unui afacerist gorjean, călcată de hoţi la Vulcan

430
Casa de amanet care îi aparţine unui tânăr om de afaceri din Bărbăteşti a fost jefuită la sfârşitul săptămânii trecute, jaful neproducându-se însă în Gorj, ci la Vulcan, în Valea Jiului. Cătălin Cerban este patronul care a fost anunţat de către angajata sa că un individ care avea faţa acoperită cu o căciulă şi un fular frez a intrat peste ea şi, după ce a imobilizat-o, a furat o parte din bijuteriile amanetate.

Hoţul s-a făcut apoi nevăzut, jaful producându-se în centrul oraşului, localnicilor nevenindu-le să creadă ca s-a putut întâmpla aşa ceva chiar sub ochii lor. La faţa locului au venit, pe lângă poliţişti şi agenţi ai firmei de pază şi clienţi ai casei de amanet, dar şi locatarii din blocul cu pricina, nimeni necrezând că hoţii au putut să dea spargerea cu atâţia oameni prezenţi la piaţă la acea oră. „Doamne Dumnezeule, îmi fac cruce şi mă mir de ce se poate întâmpla aici pe un drum principal din oraş. Nu-mi vine să cred că au atâta curaj. Bine că nu i-au făcut mai rău fetei, puteau să bage un cuţit în ea, ceva, să facă şi mai multe necazuri”, spune Clara Puşcas, una dintre femeile adunate la faţa locului.

Poliţiştii din Vulcan au avertizat toate unităţile din Valea Jiului, dar şi Inspectoratul de Poliţie Gorj, fiind luată în calcul varianta că hoţul putea fugi spre Târgu Jiu, lucru care nu s-a întâmplat. Suspectul a mers împreună cu doi complici ai săi la Petroşani, unde a amanetat o parte din bijuteriile furate. Ulterior, maşina acestora a fost trasă pe dreapta, poliţiştii descoperind că suspectul are doar 15 ani, iar prietenii săi numai 18, cei doi negând că ar avea vreo implicaţie în comiterea jafului. Aceştia sunt cercetaţi deocamdată în stare de libertate, patronul gorjean al casei de amanet fiind mulţumit că poliţiştii au reuşit într-un timp foarte scurt să-i recupereze prejudiciul estimat la 5.000 de lei.
G.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here