Votăm cultura, pentru că dă bine

399
Peste 30 de manifestări culturale sunt prinse, în acest an, în agenda culturală a Consiliului Judeţean Gorj. Deşi pentru acestea se acordă destui bani, mulţi dintre consilieri le votează pentru că „trebuie” şi nu pentru că ar fi ştiind ce înseamnă, de fapt.

Întrebaţi despre manifestările culturale pentru care au ridicat mâna şi au votat, consilierii judeţeni spun ba că aşa trebuie şi că este bine să existe şi manifestări culturale, ba se scuză că nu fac parte din comisia de cultură. Totuşi, unde merg aceşti bani cu exactitate nu ştie nici unul din ei. Printre aceştia şi consilierul judeţean Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu-Jiu. Acesta a recunoscut că nu ştie chiar despre toate manifestările aflate în agenda culturală dar consideră că este de datoria sa să le aprobe. De aceeaşi părere este şi Valentin Popa, un alt consilier care „sprijină cultura” pentru că „este foarte bine să avem manifestări”. Acesta, însă, se întreabă dacă se va menţine, cu adevărat bugetul, asta pentru că încă suntem în plină criză financiară şi buzunarele sunt tot mai goale.
Dacă trebuie, trebuie
Festivaluri judeţene şi naţionale, târguri de meşteri, ateliere, concursuri şi manifestări comemorative, toate sunt trecute în agenda culturală pentru anul 2010.
Sumele cele mai mari au fost alocate pentru Zilele Gorjului şi pentru Festivalul-concurs „Maria Lătăreţu”, care au alocaţi peste 40 de mii de lei de fiecare. Pentru că nu ştiu cu exactitate ce au votat, consilierii se scuză şi recunosc faptul că votează pentru că trebuie să sprijine cultura, fără a şti dacă acest lucru se face aşa cum trebuie sau nu.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here