Aproape şase sancţiuni pe oră

362
Sfârşit de săptămână ocupat pentru oamenii legii. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj, Daniel Tică, în numai 24 de ore au fost realizate 15 acţiuni şi aplicate peste 140 de sancţiuni, în cadrul planului de acţiune “Siguranţa 2010”.

La aceste acţiuni au participat 132 de efective ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, după cum urmează: 84 poliţişti, 17 de jandarmi şi 31 alte forţe. Aceştia au organizat şi desfăşurat 15 acţiuni, pe linie de ordine publică, investigaţii criminale, poliţie transporturi, investigarea fraudelor, arme şi substanţe periculoase şi altele. Scopul lor a fost „prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, date în consemn, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale prin care s-ar putea aduce atingere climatului de siguranţă al cetăţenilor”, după cum a declarat Tică. Efectivele participante au constatat în flagrant nu mai puţin de şase infracţiuni, au identificat nouă suspecţi ai unor infracţiunii şi au aplicat 142 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 22 840 lei.
„Împrumutau” din maşinile altora
Un exemplu este cel de ieri noapte, în jurul orei 02:31, când poliţiştii au fost anunţaţi că într-o maşină se află câteva persoane cu comportament suspect. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au găsit doi tineri din Turceni şi respectiv Urdari care se aflau în maşină la „shopping”. În urma cercetărilor s-a stabilit că aceştia furaseră din trei autoturisme două detectoare radar şi patru casetofoane auto de diferite feluri. Metoda preferată de tinerii în vârstă de 18 şi 19 ani era spargerea geamului de la portierele faţă stânga. După ce i-au dus la secţie, poliţiştii au avut susprinderea de a afla că băieţii mai aveau şi „ajutoare”, un alt tânăr de 18 ani şi un minor, ambii din Turceni. În prezent oamenii legii încearcă să afle toate infracţiunile realizate de cei patru care, se pare, s-au mai „alimentat” şi din alte autoturisme parcate pe raza Târgu-Jiului.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here