Autorităţile gorjene cu ochii pe telefoane – Vremea rea se anunţă prin sms

475
Prefectul judeţului Gorj a luat zilele trecute mai multe măsuri legate de transmiterea atenţionărilor meteorologilor din partea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform noilor dispoziţii, aceste transmiteri se vor face prin sms pentru codul galben la numărul de telefon mobil al primarului, ulterior telefonic primarului care nu a confirmat primirea mesajului sau viceprimarului, şefului postului de poliţie din comună. Dacă nu pot fi găsiţi niciunul dintre aceştia, se va contacta telefonic Dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. De asemenea, sms-ul va fi calea de transmitere pentru codul portocaliu şi roşu la mobilul primarului şi pe numerele de fax din autoritatea locală respectivă, la postul de poliţie local sau la IPJ Gorj. La primirea mesajului text, edilul este obligat să confirme primirea mesajului.

De altfel, de acum încolo şi convocarea membrilor CJSU Gorj în şedinţe extraordinare se va face prin două modalităţi, fie prin sms, fie printr-un apel telefonic. Acesta din urmă se va face pe numerele de apel ale conducătorilor de instituţii sau operatorilor economici din CJSU Gorj. Totodată, sms-ul trimis va fi către numărul de apel al conducătorului instituţiei sau operatorului economic care face parte din CJSU. În cazul în care conducătorul instituţiei sau operatorul economic nu este prezent, are obligaţia de a-şi anunţa şi trimite la şedinţa extraordinară, înlocuitorul legal.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here