Acţiunea „Tunetul” a atras dosare penale

401
lemneÎn scopul diminuării fenomenului infracţional, poliţiştii gorjeni derulează zilnic activităţi în cadrul Acţiunii naţionale „Tunetul”. Acestea constau în organizarea de acţiuni preventiv-reactive, în perioade de timp delimitate, în mediile, locurile şi zonele de interes operativ.

Astfel, zilele trecute, agenţii de poliţie au acţionat pentru prevenirea delictelor silvice. Poliţiştii din comuna Runcu l-au depistat pe Cezar R., în vârstă de 46 ani, din localitate, care a tăiat şi sustras 17 arbori de esenţă salcâm, de pe un teren situat în punctul ,,Dealul Viilor”. Bărbatul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, materialul lemnos fiind ridicat în vederea confiscării.

De asemenea, în seara zilei de vineri, poliţiştii din comuna Bengeşti-Ciocadia, alături de mai mulţi lucrători din cadrul Secţiei de Jandarmi Novaci, au depistat în zona pădurii private numită ,,Pădurea Ungurească” de pe raza localităţii, pe Adrian D. C., de 29 ani şi Marin C., de 34 ani, ambii din comuna Săcelu, satul Hăieşti, care au tăiat şi încărcat în căruţa personală, 20 arbori de esenţă cer, ( 4,5 m cubi ), prejudiciul estimat în primă fază, depăşind suma de 2.000 lei. Agenţii au întocmit dosare penale pe numele celor doi bărbaţi, asupra lor efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos. Acesta din urmă a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie ocoalelor silvice competente.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here