Brutărie din Motru, amendată de inspectorii de muncă

475
În noaptea de 20 spre 21 ianuarie, în timpul unui control de noapte organizat de Compartimentul Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, patronul unei brutării din municipiul Motru a fost amendat cu suma de 6.000 lei.

Acesta a fost sancţionat deoarece avea la lucru, două persoane fără forme legale de angajare. Pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii de muncă au efectuat 26 de controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă „la negru”, fiind aplicate în total un număr de 13 sancţiuni la 8 angajatori, din care trei amenzi în valoare de 10.500 lei.

În aceeaşi perioadă s-au mai efectuat 12 controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, aplicându-se astfel nouă amenzi în valoare de 14.000 lei. Inspectorii de muncă au mai efectuat acţiuni prevăzute în Programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii precum: supravegherea pieţelor în domeniul de competenţă, cercetarea incidentelor şi a accidentelor din această perioadă, precum şi efectuarea de numeroase controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în sectoarele industrie, comerţ, transporturi, construcţii.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here