La Bărbăteşti, 10 tone de făină confiscate de poliţişti

420

faina (4)Nu mai puţin de 10 tone de făină au fost confiscate dintr-o brutărie din Bărbăteşti pentru că administratorul nu deţinea acte pentru ele. Acesta s-a ales şi cu o amendă contravenţională, iar

o serie de acte de contabilitate vor fi verificate de către reprezentanţii Gărzii Financiare, existând şi suspiciuni de evaziune fiscală, pentru care riscă întocmirea unui dosar penal.

Alin Lazăr, administratorul, lucrează în acest domeniu de mai mult timp şi a povestit că brutăria o are de aproximativ şase ani, timp în care i s-a mai întâmplat să aibă astfel de probleme. „A fost făcut un control, nu am avut factura la mine. Se mai întâmplă. Am mai păţit aşa şi în alte dăţi, din neglijenţă sau neatenţie. Probabil că se confiscă făina, asta este legea”, a declarat bărbatul. În această perioadă au fost realizate mai multe controale la operatorii economici din industria faina (7)produselor de panificaţie, unele dintre brutării fiind găsite cu mai multe nereguli.
Evidenţă extracontabilă
În brutăria acestuia a fost găsită o cantitate de 10 tone de făină pentru care nu există acte. „Acesta nu avea acte, nici măcar de recepţie. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării şi i s-a aplicat o amendă în valoare de 1 500 lei”, a declarat ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică. Făina netrecută în evidenţe se pare, însă, că nu este singura problemă a administratorului, în cadrul firmei fiind găsite şi evidenţe extracontabile. Potrivit lui Daniel Tică, aceste documente au fost ridicate şi sunt cercetate de comisarii Gărzii Financiare, care vor stabili dacă este sau nu vorba şi despre evaziune fiscală. În cazul în care se va dovedi, însă, acest lucru, pe numele lui Alin Lazăr va fi întocmit şi un dosar penal.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here