Duceau traversele metalice la fier vechi

494
Trei gorjeni şi un cetăţean din Caraş-Severin au fost surprinşi joi în timp ce furau două traverse metalice din Cariera Pinoasa, Halda Negomir.

Zona în care au fost surprinşi cei patru bărbaţi este dezafectată de lucrări miniere astfel că desprinderea bucăţilor de traverse nu a pus în pericol instalaţii de extracţie de cărbune. Acestea, în lungime de 6 metri fiecare, rămăseseră în urma unor lucrări de excavaţie executate anterior. N. Nicolae, de 42 ani, din comuna Lăpuşnicel, judeţul Caraş-Severin, M. Gheorghe, de 42 ani, V.R. Ioneluş, de 38 ani şi V.R. Mihai, de 30 ani, toţi din comuna Mătăsari, judeţul Gorj, tăiau cu un aparat autogen, montat la un tub de oxigen şi o butelie, două traverse metalice. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, aceştia intenţionau să le transporte cu un autovehicul, în vederea valorificării, la un centru de colectare fier vechi de pe raza comunei Mătăsari.
Detector de metale artizanal
Bărbaţii nu se aflau, probabil, la prima faptă de acest fel, unul dintre ei, Mihai V.R.. având asupra sa un detector de metale confecţionat artizanal, pe care îl deţinea ilegal. Pe numele acestora a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşiri infracţiunii de tentativă la infracţiunea de furt calificat, iar detectorul a fost confiscat, posesorul primind şi o amendă contravenţională.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here