Două vânzătoare, tâlhărite de cinci tineri

506

DSCN0086Cinci tineri suspecţi de furtul unei sume de bani dintr-o carmangerie din municipiu au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu – Jiu. Aceştia au furat circa 12 milioane de lei vechi, profitând de

neatenţia uneia dintre vânzătoare.

Cei cinci, de loc din Reşiţa, se pare că se aflau în trecere prin judeţul nostru când s-au gândit că nu ar strica dacă ar face rost şi de ceva bani. Patru dintre ei, doi bărbaţi şi două femei, dintre care şi o minoră de 17 ani, au intrat într-un magazin din Piaţa 9 mai din Târgu – Jiu. Prefăcându-se a fi două perechi de tineri care nu au nici o legătură, cei patru au furat nu mai puţin de 12 milioane de lei de după tejghea. Astfel, în timp ce doi dintre ei o ţineau ocupată pe una dintre vânzătoare, ceilalţi doi s-au furişat şi au sustras banii. În final au fugit toţi, la câţiva metri depărtare fiind aşteptaţi cu o maşină de al cincilea membru al grupului. „Au intrat doi indivizi, un tip cu o tipă. I-am întrebat ce doresc, s-au foit. Apoi au mai intrat alţi doi, tot un bărbat cu o femeie. I-am întrebat şi pe ei ce doresc. Căutând să îi servesc pe ceilalţi doi, ei au băgat mâna după tejghea şi au luat banii din cutie”, a povestit una dintre vânzătoare. „Colega care era cu mine şi-a aruncat privirea la ceilalţi doi şi a văzut pe individ cu mâna plină de bani. Colega a alergat după ei, unul dintre ei a împins-o şi ei au fugit. Am sunat la poliţie şi i-au prins în final. Ceilalţi doi au fugit şi ei după ceilalţi. I-a aşteptat un taxi de covasna la colţul pieţii şi au plecat toţi”, a mai spus Cristina Stoichiţescu Cotoi, vânzătoare. Femeia recunoaşte că s-a speriat, mai ales când şi-a văzut colega trântită la pământ.
Prinşi în trafic
„A sărit una dintre angajate, au bruscat-o, au trântit-o. Am sunat la 112, a venit poliţia. Avem sistem de alarmă dar îl punem seara, la ora închiderii. Cu siguranţă ne vom monta sistem de supraveghere.”, a declarat Luminiţa Ciobescu, administratorul magazinului. Suspecţii de furt au fost prinşi în trafic, după ce s-au instituit filtre. P. Marius, de 27 ani, D. Mihai, de 31 ani, M.N. Claudiu, de 25 ani, N. Ramona, de 23 ani şi minora C. R., de 17 ani, toţi din municipiul Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu în vederea continuării cercetărilor. Toţi cei cinci au fost reţinuţi pentru 24 de ore după care au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu – Jiu cu propunere de arestare preventivă.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here