Comercializau pomi de Crăciun fără documente

398

braziPoliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Tismana şi Poliţiei oraşului Rovinari au acţionat sâmbătă pentru prevenirea şi combaterea transportului de material lemnos şi Pomi de Crăciun, fără documente de însoţire şi provenienţă pe raza de competenţă.

În urma acţiunilor, a fost depistat Ion N., de 48 ani, din oraşul Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi care transporta cu autoturismul pe DN 67 D trei brazi fără a deţine documente de provenienţă şi transport. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 31/2000, iar pomii au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi spre valorificare Ocolului Silvic Tismana.

Totdată, a fost depistat Florian N., de 29 ani, din Rovinari, care comercializa 10 molizi. Acesta nu a putut prezenta documente de provenienţă, fiind sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată. Pomii au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi spre valorificare Ocolului Silvic Peşteana.
În perioada următoare, poliţiştii vor continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale, transporturilor şi comercializării fără documente de provenienţă a pomilor de Crăciun.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here