APM Gorj şi UCB îşi dau mâna în domeniul schimbărilor climatice

371
Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, în colaborare cu Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu vor organiza în data de 15 decembrie, în amfiteatrul instituţiei de învăţământ superior o reuniune.

La aceasta vor participa reprezentanţi ai Hidroelectrica, Hidroconstrucţia, Cez, Complexului Energetic Turceni, ai Complexului Energetic Rovinari şi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. „APM Gorj va juca rolul de organ legislativ în reuniunea de pe 15 decembrie, iar reprezentanţii acestor unităţi vor trebui să prezinte rapoartele de activitate şi investiţii pe care le vor face până în anul 2020, în vedere reducerii folosirii energiei convenţionale şi, respectiv a schimbărilor climatice şi a reducerii efectului de seră”, ne-a declarat Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj. Acesta a menţionat că există şi posibilitatea organizării unui marş pe aceeaşi temă tot pe data de 15 decembrie, însă doar dacă vremea va fi una favorabilă organizării acestei acţiuni.

Acţiunea de la nivel judeţean se vrea ca un răspuns la activităţile care se desfăşoară încă de pe data de 7 decembrie şi până la 18 decembrie în capitala Danemarcei, la Copenhaga. Acolo, 98 de membri ai Organizaţiei Naţiunilor Unite, reprezentând diferite ţări, printre care şi România, participă la cea de-a XV-a conferinţă ONU dedicată climei. Participanţii vor pune la punct diferite strategii pe termen lung privind controlul încălzirii globale.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here