În ziua celui de-al doilea tur de scrutin – Zeci de infracţiuni electorale

437

sectii1Aproape 90 de încălcări ale legii au ajuns la cunoştinţa poliţiştilor în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin. Majoritatea au avut loc, aşa cum şi era de aşteptat, în mediul rural.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică, la instituţia pe care o reprezintă au fost sesizate 89 de posibile infracţiuni electorale. Majoritatea, adică 75 dintre ele, au fost sesizate prin numărul unic de urgenţă 112. Patru dintre sesizări au venit din partea unor formaţiuni politice, trei au fost transmise de către Biroul Electoral Judeţean iar restul au fost sesizate din oficiu.
Filtre în trafic
Cele mai multe încălcări ale legii au avut loc, ca de obicei, în mediul rural. Astfel, nu mai puţin de 65 de infracţiuni electorale au fost sesizate în cadrul secţiilor de votare din mediul rural şi numai 24 în mediul urban. Poliţiştii au realizat şi foarte multe filtre pe şoselele din întreg judeţul în ideea prevenirii turismului electoral. În total au fost trase pe dreapta 1 500 de autoturisme, poliţiştii aplicând 326 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 72 500 lei. De asemenea s-au constatat trei infracţiuni la regimul rutier şi s-au reţinut şapte permise de conducere şi nouă certificate de înmatriculare.
A votat cu o carte de identitate nulă
Două dosare penale au fost întocmite în ziua alegerilor, unul dintre ele fiind pe numele unui cetăţean care a votat folosind o carte de identitate nulă, pe care o declarase drept pierdută în urmă cu nouă ani. Sabin R., de 68 ani, din Bărbăteşti s-a dus duminică la vot, ca tot omul. Bărbatul a votat la Secţia de votare nr. 153/S din localitate, folosind o carte de identitate ce fusese declarată pierdută în anul 2000. La momentul respectiv I s-a eliberat o carte de identitate provizorie după care nu s-a mai eliberat pe numele bărbatului niciun act de identitate. Dosarul penal va fi înaintat unităţii de Parchet competente. De asemene, în urma verificărilor realizate, oamenii legii au aplicat zece sancţiuni contravenţionale, şase dintre ele fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 370/2004, modificată, care se referă la alegerea preşedintelui. Valoarea amenzilor a ajuns la un cuantum de 7 730 lei.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here