Orăşelul copiilor, din nou la Târgu-Jiu

454

oraselul copiilor 001Copiii din municipiul Târgu – Jiu au participat ieri la a doua ediţie din acest an a evenimentului numit „Orăşelul copiilor”. Acţiunea, care a adus bucurie celor peste 100 de copii prezenţi,

aparţine Asociaţiei „Exploratori pentru viitor”. Parcul Central din municipiul Târgu – Jiu a fost invadat ieri, la propriu, de micuţi. Aceştia au avut parte de un eveniment organizat exclusiv pentru ei, anume a doua ediţie din acest an a „Orăşelului copiilor”. Prima ediţie, organizată de Asociaţia „Exploratori pentru viitor” în parteneriat cu municipalitatea, a avut loc pe data de 1 iunie. Copiii, prezenţi în parc împreună cu prietenii şi părinţii, s-au înscris în concurs, fiecare intrând în orăşel pe baza unui „paşaport”. După primirea acestui „act”, fiecare trebuia să treacă pe la toate standurile amplasate în parc, acestea reprezentând, de fapt, toate instituţiile importante dintr-un oraş. La fiecare stand, micuţii trebuie să treacă de o serie de probe şi să adune credite care vor fi trecute într-un carnet. Ajunşi la final, creditele copiilor sunt adunate, cei care obţin cele mai multe fiind premiaţi.
Activităţi educative
oraselul copiilor 007Cei prezenţi ieri în Parcul Central din Târgu-Jiu au avut ocazia să vadă cu ce se ocupă fiecare instituţie importantă dintr-un oraş, şi anume primăria, şcoala, spitalul, poliţia, biserica, crucea roşie, aeroportul, filarmonica, piaţa, poşta, pompierii, stadionul, clubul alpin etc. Micuţii au fost aşteptaţi, la fiecare stand în parte, de reprezentanţi ai insituţiilor, care le-au răspuns la întrebări şi care, la rândul lor, le-au pus întrebări sau le-au dat mici teste pe care au trebuit să le treacă. Organizatorii au pregătit, pentru micuţi, multiple activităţi şi jocuri recreative, concursuri, trasee cu obstacole, trasee de orientare, învăţarea unor reguli de politeţe şi a bunelor maniere, activităţi educative, educaţie antidrog, învăţarea unor reguli de supravieţuire, concursuri, învăţarea regulilor de prim ajutor, introducere în orientare, viaţa în natură etc.
Băieţii se visează jandarmi, pompieri sau poliţişti
Printre cele mai solicitate au fost standurile Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Jandarmi şi cel de Poliţie, maşinile şi armele din dotare atrăgându-i ca un magnet pe copii. Astfel, autoutilitara pentru intervenţii cu care au venit pompierii, precum şi costumele şi dotările i-au făcut pe copii să se înghesuie pentru a afla despre fiecare în parte. Şi armele pe care jandarmii le-au prezentat au atras atenţia, mai ales a băieţilor, care au vrut să pună mâna pe ele, să se uite prin binoclu sau să îşi închipuie, pentru o clipă, că se luptă cu răufăcătorii.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here