În ciuda crizei financiare – Numărul şoferilor creşte

453

permiseDin ce în ce mai mulţi gorjeni doresc să devină şoferi. Datorită examinării pe calculator, examenul teoretic este mai rapid de susţinut, fiind, astfel, examinaţi mai mulţi viitori conducători auto.

Criza financiară a atins, însă, şi acest domeniu, administratorii şcolilor de şoferi scăzând preţurile de teama pierderii clienţilor.

Anul acesta, până în prezent, nu mai puţin de 22 772 de gorjeni au susţinut proba teoretică pentru obţinerea permisului auto. Potrivit şefului Biroului Permise, Ştefan Ţacu, doar 36,12% dintre ei au reuşit să devină şoferi. De aproximativ un an, examenul teoretic este susţinut pe calculator, fiind, astfel, mai rapid. Schimbarea a fost bine venită cu atât mai mult cu cât numărul examinărilor ajunge şi la 140 pe zi. “Din păcate, foarte mulţi pică la proba teoretică şi sunt reprogramaţi. Dintre cei care trec de proba teoretică, adică cei care învaţă, un procent de 65% reuşesc să treacă cu bine şi de proba de traseu. În ultima vreme a mai crescut procentul de promovabilitate cu vreo două procente, nu semnificativ, însă a crescut“, a spus inspectorul principal de poliţie Ştefan Ţacu.
Cursurile de şofat sunt mai ieftine
Pentru a nu scădea, totuşi, numărul elevilor de la şcolile de şoferi, administratorii acestora au decis să scadă tarifele. Criza financiară i-a făcut, până nu demult, pe mulţi tineri să renunţe la ideea de a mai urma cursurile unei astfel de şcoli. Totuşi, scăderea preţurilor a adus cu sine şi un val de înscrieri. Spre exemplu, administratorul unei cunoscute şcoli de şoferi din municipiul Târgu-Jiu a declarat că a redus taxa de şcolarizare la 350 de lei, la care se adaugă încă 250 lei, contravaloarea combustibilului. Această promoţie este valabilă până pe 15 noiembrie.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here