Posibilă reluare a procesului lui Costel Bobic

610
Curtea Constituţională a României se va pronunţa mâine cu privire la legalitatea anchetei efectuate de procurorii DNA în cazul foştilor şefi ai Direcţiei Silvice Gorj, judecaţi pentru fapte de corupţie la o instanţă din Drobeta Turnu Severin.

Costel Bobic, fost director general, şi Gheorghe Tănase au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, procesul lor începând iniţial în decembrie 2007 la Judecătoria Târgu Jiu. Bobic a cerut însă strămutarea procesului şi, astfel, judecata s-a mutat în judeţul vecin, unde, în decembrie 2008, Tănase a invocat neconstituţionalitatea unor articole de lege, procesul fiind blocat de atunci.

Instanţa de la Drobeta Turnu Severin a sesizat Curtea Constituţională, iar Curtea va da de abia mâine un verdict în acest caz. Costel Bobic şi Gheorghe Tănase au fost anchetaţi de procurorii DNA în baza unor constatări ale Regiei Naţionale a Pădurilor cu privire la modul în care cei doi au locuit în două apartamente ale instituţiei, pe care, ulterior, le-au achiziţionat la preţuri mici. Direcţia Silvică Târgu Jiu a achiziţionat în 2002 „două apartamente de intervenţie” pe care fostul director general şi fostul director economic le-au folosit însă pe parcursul mandatului lor ca „locuinţe de serviciu”, fără să plătească vreun leu cheltuieli de întreţinere. La finalul mandatului, cei doi şi-au vândut lor locuinţele respective, procurorii DNA considerând acest lucru un abuz în funcţie.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here