Clinică mobilă pentru „comunitari”

691

CAINIPână la sfârşitul acestei săptămâni, în Rovinari va funcţiona clinica mobilă a „Fundaţiei pentru protecţia câinilor comunitari”. Numărul mare al câinilor vagabonzi a devenit o problemă pentru administraţia locală. Autorităţile apelează tot mai des la cetăţenii care deţin patrupede canine să se prezinte la medicii veterinari în vederea vaccinării antirabice, a sterilizării şi a marcării acestora.

Caravana fundaţiei va poposi în Rovinari până vineri, 21 august. Reprezentanţii acesteia speră ca rovinărenii să fie receptivi la această acţiune de sterilizare a „comunitarilor”.
Cu ajutorul fundaţiei, pe parcursul a trei ani de zile, în Rovinari au fost sterilizaţi peste 700 de câini. Clinica mobilă este amplasată pe Strada Prieteniei şi aşteaptă toţi cetăţenii oraşului iubitori şi deţinători de câini personali, precum şi cu cei din jurul blocurilor de locuinţe pentru a-i steriliza. Practic, această sterilizare constă în castrarea şi crotalierea acestora (aplicarea unui cercel cu serial în ureche).Şi anul acesta, acţiunea are ca scop sterilizarea câinilor fără stăpân de pe raza oraşului, precum şi din Cariera Roşia şi Complexul Energetic Rovinari, considerându-se că majoritatea maidanezilor sunt abandonaţi în aceste zone, după care, migrează în oraş în căutarea hranei. Acţiunea se desfăşoară sub sloganul „Fiecare câine merită un stăpân!”
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here