Din septembrie – Vor fi reabilitate 21 de blocuri

667

reabilitare blocuriDin cele 33 de blocuri din municipiu pentru care Primăria Târgu Jiu a obţinut aprobare şi finanţare de la Guvern privin reabilitarea termică, doar la 21 dintre acestea, lucrările vor începe pe 1 septembrie. „Se lucrează în paşi mărunţi pentru că licitaţiile se fac pe fiecare bloc în parte. Restul până la 33 vor începe de la jumătatea lui septembrie, iar în maxim trei luni vor fi finalizate”, anunţă autorităţile locale. Cele 33 de blocuri sunt grupate, cele mai multe ce vor fi reabilitate regăsindu-se în zona Griviţa şi pe Bulevardul Republicii. Lucrările nu vor dura mult timp deoarece la acestea contribuie mai multe echipe de muncitori.

În lunile următoare, autorităţile locale târgujiene vor efectua o serie de controale de mandat pentru alte 114 blocuri. „Aşteptăm ca Guvernul să lanseze etapa a II-a naţională de reabilitare a blocurilor. Până atunci vom avea toată documentaţia gata”, a precizat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu Jiu.
Finanţarea reabilitărilor termice este împărţită în trei, o cotă de 20% provenind de la asociaţia de locatari, alte 30 de procente de la bugetul local, şi restul de 50% din bugetul de stat al României. Primăria Târgu Jiu este convins că la anumite blocuri costurile vor fi mai scăzute datorită faptului că unii locatari au deja montate geamuri termopan sau chiar au făcut toate lucrările de reabilitare pentru fiecare apartament din banii proprii. Contribuţia estimată pentru fiecare bloc se rezumă la suma de 1.000 RON de la asociaţia de locatari şi 3.000 RON de la Primăria Târgu Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here