Potrivit Institutului pentru Politici Publice / La Târgu-Jiu, cel mai performant management

450

Datele oficiale privind managementul serviciilor de utilități publice (alimentarea cu apă și canalizare, salubrizare, termoficare, iluminat public și transport public) analizate de către Institutul pentru Politici Publice (IPP), arată faptul că oraşul Târgu-Jiu a fost desemnat ca fiind cel mai performant municipiu reședință de județ din Sud-Vestul României. Evaluarea a fost confirmată de opiniile cetățenilor ce au trimis diferite comentarii pe această temă în aplicația IPP despre transparență și eficiență în serviciile publice municipale.
Municipiul Târgu-Jiu, spre deosebire de alte orașe din regiunea Sud-Vest, înregistrează cea mai largă acoperire cu serviciul de iluminat public, precum și cel mai mic cost al serviciului/capital, un nivel redus al tarifului pentru serviciul de salubrizare în raport cu gradul colectării selective a deșeurilor. Datele prelucrate de IPP, care se referă la anul 2013, au fost comunicate de primăriile reședință de județ în baza unei solicitări de informații de interes public și completate de alte surse oficiale centrale accesate de specialiștii Institutului.
Clasamentul complet al performanței municipiilor din regiunea de dezvoltare Sud-Vest, la nivelul anului 2013, este următorul: primul loc – Târgu-Jiu; locul secund este ocupat de Râmnicu Vâlcea; cea de-a treia poziţie este ocupată de Slatina; pe locul patru regăsim municipiul Craiova, iar pe locul cinci este Drobeta Turnu Severin.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here