Carne de tun pentru steliști

471

Pandurii lui Edi Iordănescu au fost făcuți mat din trei mutări, două ale renegatului Chipciu și una a rezervei de lux Hamroun. Trupa gorjeană, la primul meci la Severin, noua casă a pandurilor, a fost doar un sparing-partner pentru campioană după încasarea primului gol.

După victoria obținută la Timișoara, Pandurii spera măcar să termine meciul neînvinsă în fața campioanei, o echipă care își are și ea problemele ei, una foarte mare, la nivel de fundași centrali, de care însă băieții lui Edi Iordănescu nu au știut să profite. Totuși, Pandurii a avut primele ocazii importante ale jocului. După un forcing de început al Stelei, Pandurii a început să-și arate colții profitând de greșelile unei apărări improvizate a bucureștenilor. În minutul 12, Toșca a pasat la adversar la 30 de metri de propria poartă, Hora i-a trimis lui Nistor, dar șutul acestuia nu a prins cadrul porții. Șase minute mai târziu, după un corner, mingea a ajuns la Nistor, șutul acestuia a fost deviat de Breeveld și a ajuns la Hora, care a reluat spectaculos din 14 metri, dar ineficient, mingea trecând și de această dată pe lângă poartă. Steaua și-a arătat pentru prima dată colții în minutul 22, când Tade a scăpat singur spre poarta lui Mingote, dar din spate a apărut Șandru, care a intervenit și a trimis în corner. Hora a pivotat frumos la marginea careului mare stelist în minutul 26 după care i-a oferit o pasă de excepție lui Momcilovic, dar fundașul golgheter al Pandurilor nu a găsit drumul spre gol trimițând pe lângă poarta lui Cojocaru. A fost practic ultima dată când Pandurii a mai fost în joc, imediat a venit replica Stelei, care apoi a jucat de una singură.

Somn adânc în defensiva pandură
Steaua, susținută la Severin de circa 80% dintre cei prezenți în tribune, a reușit să deschidă scorul la capătul primei jumătăți de oră de joc, oarecum contrar cursului jocului dacă ținem cont de ocaziile avute de cele două echipe până atunci. În minutul 29, la o centrare de pe dreapta a lui Stanciu, Chipciu a fost scăpat din marcaj de Ungurușan și a marcat cu un șut sec din interiorul careului deschizând scorul. Pandurii a acuzat șocul și Stanciu a fost aproape de a dubla avantajul oaspeților, dar Mingote a scos din vinclu un șut al decarului stelist. Tade a fost și el aproape de gol, dar bara din dreapta lui Mingote i-a refuzat înscrierea pe lista marcatorilor, Vasco intervenind apoi salvator în fața lui Chipciu, la aceeași fază, în minutul 36. Pandurii a continuat să doarmă și după pauză, iar Steaua a profitat la maximum. În minutul 52, din nou nemarcat, de această dată la circa 25 de metri, Chipciu a șutat senzațional și a înscris golul desprinderii. Din păcate, somnul din defensivă s-a molipist și în atac, acolo unde erorile lui Cojocaru nu au fost speculate de panduri. În minutul 60 Ciucur putea face acest lucru, dar șutul său, după o degajare greșită a portarului stelist, a trecut din nou pe lângă poartă. Dacă unii ratează, regula spune că ceilalți nu vor face la fel, iar nou intratul Hamroun și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor adâncind rana Pandurilor în minutul 64.
Cu motoarele oprite, la 0-3, Steaua a permis Pandurilor să se apropie mai periculos de poarta lui Cojocaru, însă elevii lui Edi Iordănescu s-au arătat la fel de neputincioși. Hora a trimis peste poartă, din poziție centrală, de la circa 11 metri, Anton a șutat slab, iar Roman a reluat pe lângă poartă.
Neputința pandură poate fi reliefată și de ultimele faze ale meciului, când Râpă a ajuns să șuteze din marginea careului sau când Toșca a plecat în dribling oprindu-se abia la 16 metri de poarta gorjeană.

Pandurii Târgu Jiu – Steaua București 0-3 (0-1)
Stadion “Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 14.000
Au marcat: Chipciu (min. 29 și 52), Hamroun (min. 64)
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco Fernandes, Șandru, Momcilovic – Pițian (min. 46 Roman), Mrzljak – Ciucur, Răduț (min. 64 Anton), Nistor – Hora (min. 69 Munteanu). Antrenor: Edi Iordănescu.
Steaua: Cojocaru – Râpă, Papp, Toșca, Guilherme – Breeveld, Tahar – Ad. Popa (min. 76 Mihalcea), Stanciu (min. 58 Hamroun), Chipciu – Tade (min. 67 Tudorie). Antrenor: Mirel Rădoi.
Arbitri: M. Avram – V. Marinescu, D. Mitruți.
Cartonașe galbene: Pițian (min. 41), Munteanu (min 88) / Chipciu (min 20), Tahar (min. 43).

stelistiStadion plin, atmosferă de teatru
“Casa pandurilor” a fost, e drept, cum era de așteptat, casa oaspeților. Steaua a fost majoritară în tribune, acolo unde au fost foarte puțini care au ținut cu Pandurii la acest meci. Steaua, pe lângă brandul pe care-l deține încă în ciuda episodului FCSB, care încă ține tifosii departe de echipă, a avut și avantajul de a-l avea pe bancă pe unul dintre “fiii Severinului”, Mirel Rădoi. Fiecare ridicare a acestuia de pe bancă, în timpul meciului, a fost susținută cu urale de cei prezenți la meci, însă în mare parte din timp jocul a fost urmărit la Severin precum un spectacol de teatru, încurajările fiind auzite doar în momentele în care tabela se modifica sau la marile ocazii ale meciului. Alegând prețuri mici la bilete, organizatorii au avut totuși parte de o rețetă bună. La circa 13.000 de bilete vândute, încasările au fost undeva dincolo de 25.000 euro. Cel mai probabil, după acest meci în care severinenii au mers la stadion pentru a vedea Steaua, la meciurile Pandurilor de pe teren propriu se va ajunge la asistențe de circa 2-3.000 de spectatori pe meci.

“Sperăm ca pe viitor să câştigăm publicul de aici, să fie alături de noi mai mult, să ne susţină, să nu simţim că jucăm pe teren neutru”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here