Importanţa seminţelor de floarea soarelui pentru sănătate

1093

seminte de floarea soareluiSeminţele de floarea soarelui conţin vitaminele E, B1, B5, precum şi magneziu, seleniu şi fosfor, ele fiind considerate un izvor de sănătate.

Vitamina E conţinută de seminţele de floarea soarelui este considerată un antioxidant care anihilează radicalii liberi din organism, menţine vederea bună şi este foarte importantă în scăderea simptomelor asociate artritei şi astmului.

Seleniul este esenţial pentru buna funcţionare a organismului sănătos. Regenerează celulele, stimulează activitatea hormonilor tiroidieni şi păstrează elasticitatea ţesuturilor. De asemenea anulează şi efectul substanţelor cancerigene şi are rol de regenerare a muşchiului cardiac. Din această cauză alimentele bogate în seleniu sunt indicate în prevenirea şi tratarea problemelor inimii şi a bolilor bătrâneţii.

Seminţele de floarea soarelui prin conţinutul lor de magneziu, au capacitatea de a stabiliza tensiunea arterială şi de a preveni apariţia infarctului. Înlătură stresul, precum şi migrenele.

Persoanele care consumă regulat astfel de seminţe au nivelul colesterolului scăzut. În acest sens, specialiştii americani înlocuiesc anumite tratamente pentru bolile cardiace cu seminţele de floarea soarelui.

Metode de a le consuma

În pâinea feliată pune câţiva sâmburi de seminţe şi pune-o la cuptor. Astfel vei putea face un obicei din acest lucru pentru a o servi în fiecare zi la masă în locul celei obişnuite.

Se pot adăuga seminţele în cereale şi se pot servi dimineaţa cu lapte la micul dejun sau pot fi servite şi în iaurt.

Seminţele de floarea soarelui pot fi puse şi în salate. Vor oferi un gust minunat, iar salata va avea nevoie de mai puţin ulei.

Se pot adăuga şi în deserturi, în clătite, cozonac sau pandişpanul preferat de copii.

Atât gustul dar şi beneficiile aduse organismului, seminţele de floarea soarelui ar trebui incluse frecvent în alimentaţie, fie proaspete, fie adăugate în mâncare sau deserturi.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here