Sfaturi de frumuseţe de la bunica

649

remedii bunica2Persoanele care vor să aibă o piele frumoasă, curată şi mereu tânără atunci va trebui să eliminaţi din ritualurile zilnice de înfrumuseţare produsele chimicale şi să apelaţi cât mai mult la produsele naturale.

Cea mai bună variantă este să alegeţi produsele de înfrumuseţare ale bunicii. Astfel nu veţi mai arunca banii pe tot felul de cosmetice scumpe, şi veţi observa că tot ce este din plante este cu mult mai bun. De aceea fructele şi legumele ne stau tot timpul la dispoziţie numai noi să ştim cum să le folosim şi chiar să abuzăm de ele.

Iată câteva reţete de succes ale bunicii noastre:

Remedii contra cearcănelor

Cearcănele apar din cauza oboselii, stresului, insomniei, datorită proastei circulaţii de sânge în zona în care pielea este foarte sensibilă.

Pentru a elimina cearcănele într-un mod natural, atunci alegeţi pliculeţele de ceai. Faceţi o infuzie, luaţi apoi pliculeţele şi lăsaţi-le până se răcesc, după care puneţi-le pe fiecare ochi închis. Staţi în poziţie culcată un sfert de oră, după care luaţi de pe ochi pliculeţele. Efectul este garantat.

Reţetă pentru a închide porii

O reţetă eficientă pentru închiderea porilor este să opăriţi câteva frunze de urzici tinere, puneţi peste acestea puţină esenţă de trandafir (se poate cumpăra de la farmacie). Se lasă să se răcească. Se va face o pastă şi se va aplica pe faţă, dar nu şi pe ochi sau pe buze. Se lasă timp de zece minute.

O altă reţetă pentru pori dilataţi: pulbere de migdale, apă şi iaurt simplu. Se va face o infuzie din salvie timp de zece minute. Se răceşte şi se filtrează. Se amestecă cele două compoziţii, se va obţine o mască care se aplică de două ori pe săptămână. Cea de-a treia reţetă pentru aceeaşi problemă cu porii constă într-un amestec din o roşie, un castravete şi o lămâie, toate date la mixer. Acestea se amestecă şi se adaugă flori de soc care au fost iniţial infuzate. Totul se păstrează trei zile într-un loc răcoros, iar apoi se aplică pe faţă.

Eliminarea coşurilor

Se infuzează 100 g de frunze de salvie la o jumătate de cană de apă. Se lasă să fiarbă un sfert de oră, până mai scade lichidul. După ce aţi luat vasul de pe foc se mai lasă încă 10 minute la infuzat. Se filtrează şi se lasă să se răcească. Ulterior se aplică pe zonele afectate.

Reţetă pentru roşeaţa pielii

Dacă vreţi să nu mai aveţi probleme cu roşeaţa pilelii, se fierb timp de un sfert de oră flori de violetă, circa 30 g într-un litru de apă. După ce se lasă la infuzat 10 minute se filtrează. Timp de zece zile se va face masaj cu această soluţie în zonele afectate, dimineaţa şi seara.

Altă soluţie ar fi să amestecaţi 2 linguri de ulei de migdale cu 6 picături de ulei esenţial de chiparos verde.

În perioadele când afară este frig, ceaiul de muşeţel are acţiune calmantă şi antiinflamatoare. Se va face o infuzie de zece minute, se ia un disc cosmetic şi se umezeşte cu acest ceai şi se aplică pe porţiunile cu probleme.

Metodă care îndepărtează punctele negre

Pentru persoanele care au probleme cu un ten încărcat cu puncte negre, li se recomandă să aplice în fiecare zi suc de tomate proaspăt. Iar pentru zone cum este fruntea, bărbia sau în jurul nasului, toate acestea afectate de puncte negre se va aplica coajă de castravete şi se va lăsa câteva minute pentru a acţiona.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.